Alban: Vatandaşın iki yakası bir araya gelmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin “ Köprüler yaptık, iki yakayı birleştirdik.” sözlerine “2002’den bu yana AK Parti’nin yanlış politikaları yüzünden vatandaşın...

Alban: Vatandaşın iki yakası bir araya gelmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’nin “ Köprüler yaptık, iki yakayı birleştirdik.” sözlerine “2002’den bu yana AK Parti’nin yanlış politikaları yüzünden vatandaşın iki yakası bir araya gelmedi, ülkede huzur da kalmadı”diyerek cevap verdi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “AK Parti İl Başkanı Ortaca’da haddini aşan bir açıklama yaparak kendisinin herkese cevap verebileceğini, iktidarın il başkanı olduğunu söylemiş ve Cumhurbaşkanlığı makamında bizlerin dengi olmadığı gibi seviyesiz, bir açıklama yapmış. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı makamı bir denklik, karşılaştırma makamı değildir. Cumhurun başı cumhurbaşkanı tarafsız, ilkeli, halkın en çok güvendiği, yetkileri yasalar tarafından belirlenmiş milletin temsilcisidir. AK Parti hükümetleri döneminde bütün kurumların, makamların hatta kavramların sıradanlaştırıldığı günümüzde il başkanın bu açıklamaları bizleri şaşırtmıyor. Herkes sınırını, görev ve sorumluluklarını bilmeli, açıklamalarında bu sınırı iyi korumalıdır. Bizler partimizin Muğla ilindeki sorumlularıyız. Mesele denklik meselesi değil, memleket meselesidir.’’ dedi.

Mürsel Alban; “Dünya’da eşi benzeri olmayan köprüler, iki yakayı birleştiren hizmetler yaptık diyen AK Parti Muğla il Başkanı, İstanbul’da yapılan hizmetleri Muğla’da ballandıra ballandıra anlatmış. Ama o köprülerin paralı olduğunu ve köprü üzerinden günde belirli sayıda araç geçmediğinde devletin köprüyü yapan firmaya ne kadar para ödeyeceğinden bahsetmemiş. Nerede görülmüş bir köprüde geçen otomobilin ücreti 89.90 TL. Tabi Muğla’ya yaptıkları paralı tünelden, ve Göcek tüneli bitirildiği halde neden ikinci kısmının neden açılmadığından da bahsetmemiş. İki Yakayı birleştirdik diyen AK Parti Muğla İl Başkanı’na 2002 yılından itibaren Cumhuriyet’in kazanımlarını bir bir satan Telekom, Tekel, Tüpraş, bankaları termik santrallerini özelleştiren, tarımda, sanayide ülkemizi bağımlı hale getiren, milletimize en pahalı yakıtı kullandıran iktidar sayesinde vatandaşın da iki yakasının bir araya gelmediğini hatırlatmakta yarar var.

Ülkemize ve Muğlamıza yapılan yararlı, adaletli ve adil hizmetlere teşekkür etmesini, yapanı tebrik etmesini bizler biliriz. Gerek genelde gerek yerelde vatandaşa hizmet etmek görevi olan yöneticilerimize destek olmalıyız. Seçimlerden sonra milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın hatta sayın Cumhurbaşkanı’mızın siyasi kimliği bir yana bırakarak görev süreleri boyunca tarafsız, adil olarak vatandaşlarımıza hizmet etmeleri gerekir. Muğla’da 1000 km yol yapımına teşekkür etmeden 200 metre yol yapamadılar demek adaletli bir açıklama değildir. Biz kendilerine İstanbul’da yaptıkları ve günlük araç sayısına ulaşmadığı zaman ücretini devletin ödediği köprü için teşekkür ediyoruz çünkü İstanbul'daki köprüden geçmesek de vatandaş olarak bizlerin vergisi ile bu farkı kapatacaklar.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.