Akyaka Turizmi model oluyor

Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Alanında Kapasite Geliştirilmesi Projesi kapsamında dokusunu koruyarak turizmini geliştiren Akyaka diğer bölgelere örnek oluyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş...

Akyaka Turizmi model oluyor

Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Alanında Kapasite Geliştirilmesi Projesi kapsamında dokusunu koruyarak turizmini geliştiren Akyaka diğer bölgelere örnek oluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından imzalanan "Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Alanında Kapasite Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Akyaka beldesinde analiz toplantısı yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığından üç uzman ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Yöneticisinin katıldığı Akyaka Çalıştayına sektör temsilcileri Akyaka’nın turizmdeki gelişimine paralel olarak dokusunu ve kimliğini nasıl koruduğu konusunda uzmanlara deneyim ve tecrübelerini aktardılar. Uzmanlar tarafından elde edinen bilgiler diğer bölgelerde model olarak uygulanacak.

Akyaka Yücelen Otel’de gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Alanında Kapasite Geliştirilmesi Projesi" analiz toplantısına Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Turizm Bakanlığı uzmanları Yavuz Eren Ataman, Nuray Topuz, Mert Kabasakal ve BM Kalkınma Programı proje yöneticisi Pelin Kihtir Öztürk ve Akyaka’daki turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Turizm Bakanlığı uzmanları projenin Bakanlık ve BM Kalkınma Programı çerçevesinde düzenlendiğini belirterek, “Proje, Kalkınma Bakanlığı Yatırım Fonundan uygulanıyor. 3 yıllık bir proje. Amacı, turizm bölgelerindeki iyi uygulama örneklerini diğer bölgelere de yaymak. Deniz, kum ve güneş turizminin yanında kültür turizmini de geliştirmek. Akyaka’nın başarı hikâyesini başarıyı yakalayanlardan dinleyerek, bu buradaki modeli diğer bölgelerde de uygulamaya koymak. Halka rağmen değil, halkla birlikte turizmi geliştirmek. Projenin en önemli nihai sonuçlarından birisi merkezi ve yerel idarelere ve diğer ilgili paydaşlara politika/uygulama önerileri geliştirmek, yerelden öğrenilen tecrübeyi daha geniş bir kitleyle paylaşabilmek. Bu nedenle Akyaka örneği inceleniyor” dedi.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.