Aksaz’da Devir-Teslim töreni

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1’in Komuta Devir Teslim Töreni, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda yapıldı. Devir teslim töreni sonrası SNMG1’in komutası Norveç’ten Danimarka’ya geçti.Aksaz’da düzenlenen devir teslim töreni...

Aksaz’da Devir-Teslim töreni

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1’in Komuta Devir Teslim Töreni, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda yapıldı. Devir teslim töreni sonrası SNMG1’in komutası Norveç’ten Danimarka’ya geçti.

Aksaz’da düzenlenen devir teslim töreni SNMG1’in konutası Norveç’ten Danimarka’ya geçti. Devir teslim dolayısıyla Marmaris Aksaz Deniz Üssü'nde demirli bulunan ve görevi devralan komuta gemisi HDMS Esbern Snare'in hangarında tören düzenlendi. Törende SNMG1'in Norveçli komutanı Tuğamiral Nils Andreas Stensones, görevi Danimarkalı komutan Tuğamiral Frank Trojahn'a devretti. Görev süresindeki başarılı çalışmaları dolayısıyla NATO Müttefik Deniz Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Giorgio Lazio, Norveçli komutan Tuğamiral Nils Andreas Stensones'e madalya taktı. Tören sonrası NATO Müttefik Deniz Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Giorgio Lazio, SNMG1’in yeni komuta gemisi HDMS Esbern Snare’de basın toplantısı düzenledi.

Tümamiral Lazio, NATO Daimi Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: ”NATO grubu olarak görevimiz deniz üzerindeki terörist faaliyetleri engellemek. Akdeniz'de sadece gemi dolaştırmıyoruz, uçak ve denizaltı gibi unsurlarımızla bilgi paylaşımı sağlayarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkeler tarafından faaliyetlerimize destek sağlanmakta. Bu konuda özellikle Türkiye’den destek alıyoruz. Dört NATO daimi deniz görev grubumuz var. Coğrafi olarak bunların bulunduğu yerler eskide kaldı. Özellikle firkateyn gibi yüksek sürat olan unsurlar daha hızlı hareket ettikleri için dünyanın herhangi bir bölgesine gidebiliyor. Ancak mayın gemilerinin hızları daha düşük olduğu için deniz haydutluğu ve terörist saldırılarda firkateynler tercih edilmektedir."

Rusya-Ukrayna krizi

Lazio, basın mensuplarının "Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizle ilgili NATO'nun yaklaşımı" sorusuna şöyle cevap verdi:"Burada olmamızın tek amacı, başta üyemiz olan ülkelerin güvenliğini sağlamak. Bizim burada olmamız, NATO'nun almış olduğu güvenlik önlemlerinin bir parçası. Bu bölgede bulunarak NATO'nun her zaman hazır olduğunu göstermek istiyoruz. NATO'nun varlığının çok iyi anlaşıldığını değerlendiriyoruz. Bu güven sağlama görevi, standart bir görev."

Giorgio Lazio, Aksaz Deniz Üssü’nün NATO için çok önemli bir yer olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin NATO için çok önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.