Akkuzu, kadınlara yönelik çalışmaları anlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, il genelinde kadınlara yönelik çalışma ve projeler hakkında da özet bilgiler verdi.Türk Kadınının, Türkiye...

Akkuzu, kadınlara yönelik çalışmaları anlattı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, il genelinde kadınlara yönelik çalışma ve projeler hakkında da özet bilgiler verdi.

Türk Kadınının, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında çok büyük fedakarlıklar gösterdiğini hatırlatan Akkuzu, “Tarihimizin her döneminde fedakârlıktan çekinmeyen kadınlarımız, modern ve çağdaş Türkiye’ nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

Buna paralel olarak Türk Kadınının, eğitimde, bilimde, sanatta, ekonomide, siyasette, kamu yönetiminde kısacası hayatın her alanında yaptığı çalışma ile elde ettiği başarı her geçen gün artmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde kadınlarımız çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları bir bir elde etmiş, bu doğrultuda modern Türkiye’ nin kurulması yolunda önemli misyon üstlenmiştir.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer, ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Ülkenin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Tük Kadını da uygar Türkiye’ nin temel dokusudur. Türk demokrasisine yakışır bir tarzda, ülkemizi bekleyen çetin sorunları eşitlik ve beraberlik ruhu içinde göğüslemek için; eğitimde, istihdamda, yönetimde ve toplumsal yaşamdaki görev ve sorumlulukları eşit olarak paylaşma yolunda kadını ve erkeği ile omuz omuza yer almalıyız.

Kadınlarımızın siyasi, sosyal ve kültürel hayatta katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi yalnızca kadınlarımızın değil tüm toplumun görevidir. Kadınlarımızın; eşit şartlarda eğitim-öğretimden faydalanmaları, meslek edinme ve çalışma hakkına sahip olmaları, ailemizin ve ülkemizin huzurunu, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmalarını dolayısıyla toplumun mutluluğunu ve refahını sağlayacaktır.”dedi.

Muğla’da kadınlara yönelik çalışmalar hakkında da özet bilgiler veren Akkuzu, şunları söyledi:

“Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, kadınlarımızın sosyo-kültürel ve ekonomik hayata etkin olarak katılması, sosyal ilişkilerini, özgüvenlerini geliştirmeleri için Kadın Konuk Evleri aracılığı, Sosyal Ekonomik Destek, Ücretsiz Kreş, rehberlik ve danışmanlık ile destek vermekteyiz. Kadınların şiddete karşı korunmalarına yönelik olarak Kurumumuz bünyesinde hizmet vermekte olan Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Engelli Danışma Hattı ile bir telefon kadar yakın olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın haklarını öğrenmesi, geliştirilmesi yönünde çaba göstermesi, kadın-erkek tüm toplumun bunun gerekliliğine inanması ve cinsiyet ayrımcılığının sona ererek, tartışılan bir konu olmaktan çıkması arzusu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nü kutlarım.”

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.