Akkuş: Savcıları göreve çağırıyorum

Marmaris Emlak Müşavirleri derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Marmaris Belediyesi’nin yaptığı imar işlemlerinde, vergilendirmede ciddi ve bilinçli usulsüzlükler yapıldığını, inşaatlarda müteahhit firmalara ayrımcılık...

Akkuş: Savcıları göreve çağırıyorum

Marmaris Emlak Müşavirleri derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Marmaris Belediyesi’nin yaptığı imar işlemlerinde, vergilendirmede ciddi ve bilinçli usulsüzlükler yapıldığını, inşaatlarda müteahhit firmalara ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek Marmaris Cumhuriyet Savcılığını göreve çağırdı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, Ağustos ayı Belediye Meclis toplantısında, Marmaris Belediye Başkanı Ali acar’ın kendisi hakkında iş adamları hakkında usulsüz yapılarla alakalı olarak şikâyetçi olduğu yönündeki iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu açıkladı.

“Hedef saptırılıyor”

Akkuş, düzenlediği basın toplantısında, “Şahsım, firmam ve temsil ettiğim Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği tarafından Marmaris yaşayanları ve iş adamları hakkında usulsüz yapılarla alakalı olarak herhangi bir yazılı sözlü ve internet ortamında şikâyetim söz konusu değildir. Sn. Belediye Başkanının kamuoyuna açıkladığı listedeki firma ve şahıslarla hiçbir organik bağımız olmadığı gibi, adı geçenlerle ilgili hiçbir sorunumuz da bulunmamaktadır. Belediye Başkanının bu listeyi hangi maksatla ve nasıl hazırladığı bilinmemektedir. Edindiğimiz intiba ise Belediye Başkanının yaptığı usulsüz işleri örtbas etmek için bizlerin ismini kullanarak hedef saptırmaya yönelmesidir. Hukuk Devletinde her kurum hesap verebilir ve şeffaf olmalıdır. Eğer Belediyede usulsüzlükler mevcut ise Sn. Belediye Başkanı hesabını verebilmeli ve kendini aklamalıdır. Adımın kullanılarak bir takım şikâyetlerin yapıldığı yönündeki bu asılsız açıklamalarla ilgili olarak Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiştir. Bu yalan yanlış listeyle durumu kurtarmaya çalışan Belediye Başkanı Ali Acar ivedi olarak kamuoyundan ve şahsımızdan özür dilemelidir” dedi.

Sahte evrak iddiası

Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü. “Sayın Belediye Başkanı; 5 Ağustos 2014 tarihli meclis toplantısında eline bir evrak alarak, kendileri hakkında hiçbir şikâyetim olmayan bir yığın firmanın adını zikretmiştir. Bu evrak gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye Başkanı, kendi hazırladığı sahte bir evrak ile açıklama yapmıştır. Bu sahte listede adı geçen firmalarla ilgili herhangi bir şikâyetimiz yoktur. Bu adı geçen güzide firmalarla bir sorunumuz da bulunmamaktadır. Adımızın kullanılmasıyla bu firmaları şikâyet etmiş gibi gösteren Ali Acar bu firma sahiplerinden özür dilemelidir. Başkan açıklamasında ‘Yusuf Kenan Akkuş’un ikinci şikâyeti’ diye bu sahte listeyi açıklamış ve ‘üçüncü şikâyet dilekçesi de yolda’ diyerek beyanda bulunmuştur. Sayın Belediye başkanı bu listelere ait şikâyet dilekçelerini kamuoyuna göstermeli ve basın mensuplarına dağıtmalıdır. Ezbere tarafımıza çamur atılması Belediye Başkanına yakışmamıştır” dedi.

Akkuş, daire satın alanların belediyeye giderek, imara aykırılıktan ceza yediklerini belirtmeleri karşısında ilginç bir cevapla karşılaştıklarını iddia etti. Akkuş, “Belediye yetkilileri ceza yiyen vatandaşlara cevap olarak, ‘Belediyemizde müfettiş var, müfettiş gidene kadar tutanak tutacağız, daha sonra işleri çözeceğiz’ şeklinde beyanlarda bulunmayı da ihmal etmemişlerdir. Ayrıca şikâyette bulunan vatandaşlara, ‘Sizi Emlak Müşavirleri Başkanı Yusuf Kenan Akkuş şikâyet etti’ diyerek ve asılsız bir liste okuyarak hak arama özgürlüğümüzün de önüne geçmeye çalışmıştır. Bundan dolayı Belediye Başkanı ve yetkili personeli hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı 21.08.2014 tarihinde soruşturma başlatmış ve Kaymakamlık Makamından 4483 sayılı yasa uyarınca soruşturma izni talep etmiştir” dedi.

“Amacımız vatandaşın hakkını savunmak”

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş; halkın menfaatleri için halkın yanında olduklarını belirterek, “Amacımız, vatandaşlarımızın mağdur oldukları noktalarda haklarının korunması amacıyla bilgilendirmek ve yasal haklarının korunmasını sağlamaktır. Bu sebeple bizim Belediye ile başkaca bir sorunumuz yoktur. Vatandaşlarımızın bir çuval para sayarak satın aldıkları oldukları binalarla ilgili olarak yapılan yanlışları bilmeleri ve ileride daha fazla mağdur olmamaları temel amacımızdır” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.