Akıllı köpeklerden gösteri

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yılı Muğla İl Jandarma Komutanlığında kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Büyükşehir...

Akıllı köpeklerden gösteri

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ncı yılı Muğla İl Jandarma Komutanlığında kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkalya, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

“HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, 365 gün ve 24 saat esasına göre halkın hizmetinde olduklarını söyledi. Çelik, “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, kahraman Türk ordusunun bir parçası olan, mensubu olmakla her zaman onur duyduğumuz, kurulduğu günden bugüne kadar yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakat ile hizmet eden Jandarma teşkilatının 176’ncı kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Kurulduğu tarihten bu yana geçen süre içerisinde devletimizin temel yapı taşlarından birisi olan Jandarma teşkilatı asayiş ve güvenliği, özgürlüklerin teminatı olarak gören bir anlayış ile üstlendiği görevlerini artan bir riyakat ve fedakârlıkla yerine getirmiştir. Jandarma teşkilatı özgürlük ile güvenlik arasındaki hassas dengeyi gözeterek toplum ilişkisini ön plana çıkarmakta, diğer kolluk kuvvetleri ile işbirliği içerisinde suç ve suçlular ile etkin olarak mücadele etmektedir. Güzel yurdumuzun her köşesinde devletimizin kudret ve adaletinin yanı sıra, şefkat ve merhametini temsil eden jandarmamız kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında 365 gün ve 24 saat esasına göre halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Muğla’da 13 ilçe jandarma komutanlığı, özel koruma bölük komutanlığı, 2 cezaevi bölük komutanlığı bir Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı 45 Karakol Komutanlığı olmak üzere 53 noktada teşkilatlanmıştır. Ayrıca 38 Jandarma Trafik Timi, genel emniyet ve asayişin sağlanması, meydana gelen olayların müdahale edilmesi ve trafik denetiminin gerçekleştirilmesi amacıyla 6 ilçede 10 jandarma motosiklet asayiş timi, sabotajlara, şüpheli ve tehlikeli durumlara karşı güvenliğin sağlanması, uyuşturucu ve patlayıcı maddelerin bulunması maksadıyla 6 köpek kimi görev yapıyor. Suç işlenmesini mani olmak ve önlemek amacıyla bir günde ortalama 300 jandarma devriyesi ile önleyici kolluk faaliyetleri icra edilmektedir” dedi.

JANDARMA KÖPEKLERİNDEN GÖSTERİ

Jandarma’nın 176’ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde hizmet veren Ceza, Resim ve Vade isimli narkotik ve bomba arama köpekleri büyük alkış aldı. Narkotik köpek ceza bir araca gizlenen uyuşturucuyu kısa sürede bulurken, Resim ise 6 ayrı kutudan birisine yerleştirilen temsili bombayı bularak kutunun yanından ayrılmadı. Vadi isimli köpek ise Uzman çavuşun komutlarına uyması ile dikkat çekti. Törenin ardından Jandarma tarafından kullanılan silah ve teçhizatların tanıtımı yapıldı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.