Akarken’den Tekel Ruhsatı uyarısı

Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken Tekel Ruhsatlarının TAPDK süresi ile ilgili olarak tekel maddesi satan esnaflara uyarılarda bulundu. Akarken yaptığı basın açıklamasında  “TAPDK(Tekel) Ruhsatları ile...

Akarken’den Tekel Ruhsatı uyarısı

Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken Tekel Ruhsatlarının TAPDK süresi ile ilgili olarak tekel maddesi satan esnaflara uyarılarda bulundu. Akarken yaptığı basın açıklamasında  “TAPDK(Tekel) Ruhsatları ile ilgili önemli uyarı İlimiz Merkez ilçe,belde ve köylerinde Alkol ve tütün ürünleri satan Bakkal Market ,kuruyemişçi  ve büfeler gibi son satıcı konumunda olanlar i,le Toptan ve Perakende Alkol ve Tütün ürünleri Satanların 1 Nisan 2013’e kadar odamız başkanlığına başvurarak belirtilen süre içerisinde uzatım işlemlerini yaptırmaları yasal zorunluluktur. Süre uzatım işlemi zorunlu olup işlem yaptırmayan Esnaf ve Sanatkarlarımızın belgeleri iptal durumuna düşecektir.Tütün mamulleri ve Alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 14.maddesi gereği 1 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde anılan tarihten itibaren Tütün Mamulüyle Alkol ve Alkollü içki satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünlerini Nisan Ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır.”dedi.

Gerekli işlemleri yaptırmayan esnafların ruhsatlarının uzatılmasının gerçekleşmeyeceğini vurgulayan Akarken şunları söyledi:

“Esnaf ve Sanatkarlarımızın Ruhsat yenileme İş ve İşlemleriyle ilgili Esnaf Odamıza müracaatlarını Ziraat bankasındaki TAPDK hesaplarına; Köy ve Beldelerdeki  Esnafımız ( 40 TL) Şehir Merkezindeki esnafımız (200 TL) Açık alkol satan esnafımızda (800 TL) yatırdıkları  dekont ve İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı ile geçmiş yıllarda edindikleri TAPDK(Tekel) ruhsatlarını ibraz etmeleri,ibraz edemeyenler ibraz edememe gerekçelerini içeren dilekçenin ekinde odamıza ibraz edemeyen satıcılar ile ibraz ettiği ruhsattaki veya izin belgesindeki faaliyet konusu yönetmelikte belirtilen şekli bakkal,Market,Kuruyemişçi ve Büfe olanlarla münhasıran tütün mamulü veya alkollü içki satıcılığına uygun olmayan satıcıların satış belgeleri için süre uzatım işlemi gerçekleşmeyecektir. Süre Uzatım İşlemi İçin yukarıda miktarı belirtilen banka ödentilerinin (TAPDK ) T.C kimlik numarası veya vergi numarası beyan edilerek yapılmalıdır. Aksi takdirde İşlem bedeli Kurum Hesabına Yatırılmış olsa dahi satış belgeleri İptal durumuna düşecek ve geçerliliğini kaybedecektir. Esnafımızın son günlerde oluşacak yoğunluktan etkilenmemeleri için gerekli hassasiyeti göstererek bir an önce Esnaf Odamıza gelerek iş ve işlemlerini yaptırmalarını rica ediyorum”

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.