Akarken; Esnaflarımız endişelenmesin

AB Uyum Yasaları çerçevesinde bundan böyle yumurta satışı yapan esnafa bazı zorunluluklar getirirken, Muğla Yiyecek Maddesi Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken, konu ile ilgili bir açıklama yaparken yumurta satışı yapan esnafların...

Akarken; Esnaflarımız endişelenmesin

AB Uyum Yasaları çerçevesinde bundan böyle yumurta satışı yapan esnafa bazı zorunluluklar getirirken, Muğla Yiyecek Maddesi Satanlar Odası Başkanı Güven Akarken, konu ile ilgili bir açıklama yaparken yumurta satışı yapan esnafların endişelenmemeleri gerektiğini söyledi. Akarken; “Yeni yılla birlikte A.B uyum yasaları çerçevesinde bakkallarda yumurta satılamayacağı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmıyor.  Bakkal esnafımız bu konuda tedirginliğe kapılmasın. Yumurta satışı Türk Gıda Kodeksi Yumurta ve Yumurta Ürünleri Tebliğinde nasıl yapılacağı açıkça belirtilmiştir.

Bu tebliğ gereği soğuk hava deposu bulundurma zorunluluğu üretici firmalar ve toptan satıcıları kapsamaktadır. “dedi.

Akarken Tebliğin gereğine değinerek; yumurtanın 28 günde tüketilmesi ve 5-12 derece saklanması koşuluyla her yerde satışa sunulabilir dikkat edilecek en önemli unsur yere konulmaması ve bütün yumurtaların ambalajı ile olmasıdır, diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.