Akademisyenler köyleri gezdi

Uluslararası 42. Halk Türküsü Konferansı, Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB)'nin düzenlediği köy turu ile son buldu.Marmaris'in Orhaniye Köyü'de bulunan Kızkumu ve şelale gezisinin ardından, Bayır...

Akademisyenler köyleri gezdi

Uluslararası 42. Halk Türküsü Konferansı, Marmaris ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB)'nin düzenlediği köy turu ile son buldu.

Marmaris'in Orhaniye Köyü'de bulunan Kızkumu ve şelale gezisinin ardından, Bayır Köyü'nde gözleme ayran ikram edilen 33 ülkeden 50'ye yakın bilim insanı Osmaniye Köyü'ndeki bal evinde incelemelerde bulundu. Yöreye özgü balların tadına bakıp alışveriş yapan katılımcılar, Turunç'ta ise denize girdi. Turunç'ta akşam yemeği ikramının ardından akademisyenler türkü söyleyip dans etti. Gezi, Marmaris'teki çay-kahve molasıyla son buldu.

Hacettepe Üniversitesi Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülay Mirzaoğlu, konferansın son derece olumlu geçtiğini belirterek, Marmaris Belediyesi ve MARTAB’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.