Akademisyenler Halikarnas Balıkçısı’nı araştırıyor

Bodrum’un en önemli değerlerinden Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında kapsamlı bir çalışma yapmayı hedefleyen akademisyenlerden oluşan bir araştırma ekibi, Bodrum’da incelemelerde bulunuyor. Halikarnas...

Akademisyenler Halikarnas Balıkçısı’nı araştırıyor

Bodrum’un en önemli değerlerinden Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında kapsamlı bir çalışma yapmayı hedefleyen akademisyenlerden oluşan bir araştırma ekibi, Bodrum’da incelemelerde bulunuyor. Halikarnas Balıkçısı Forumu’nun organizasyonuyla Bodrum’a gelen bir grup araştırmacı, Bodrum’da mavi yolculuğu başlatan ve turizmin gelişmesinde büyük katkıları olan gazeteci, yazar, ressam, şair, rehber ve araştırmacı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında detaylı bir inceleme başlattı. Ekip, Bodrum’da Balıkçı’nın fotoğrafları, kullandığı eşya ve eserlerinin sergilendiği müzeleri, yaşadığı evleri, yazılarını yazdığı, resimlerini yaptığı, dostlarıyla sohbet ettiği mekanları, dolaştığı yerleri ve diktiği ağaçların bulunduğu bölgeleri gezdi. Balıkçı’nın mezarının bulunduğu Gümbet Gönültepe başta olmak üzere, Bodrum Kalesi ve Deniz Müzesi’ni ziyaret eden ekip, burada Halikarnas Balıkçısı için ayrılan, kişisel eşyaları ve eserlerinin yer aldığı bölümlerde incelemelerde bulundu.

Ekibin başkanlığını yapan Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Yazıcı, amaçlarının Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’da soluduğu havayı solumak olduğunu ifade etti. Yazıcı, “Halikarnas Balıkçısı, çizgili fotoğraf kullanmadığını ve başkalarının çizdiği yoldan gitmekten hoşlanmadığını söyler ama onun çizdiği yoldan Bodrum'u koklamak, onun gözlerinden görmeye çalışmak, benim ve ekip arkadaşlarım için olağanüstü bir deneyimdi. Bir ülkeyi, tarihi ve dünyayı yeniden yazar gibi bir yazar vardı karşımda. Onun Bodrum'a kattıklarını ve Bodrum'a verdiklerini düşününce daha güçlü bir şekilde dile getirilmesi gerektiğini düşündüm. Balıkçı'nın çizdiği yoldan yeniden bir Bodrum yazmak, bunu yapabilmek, yapılmış şeylerin ötesinde bir yere taşımak, benim için de çok büyük bir gurur olacaktır” dedi.

Gün boyunca yaptıkları incelemelerin ardından ekip üyeleri, Bodrum Belediyesi’nin Bodrum Trafo Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlemiş olduğu akşam yemeğine katıldı. Ekip, gün boyunca yaşadıkları deneyimleri ekip arkadaşları ve yemeğe katılanlarla paylaştı.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Yazıcı yanı sıra Akdeniz Üniversitesi'nden Yard. Doç. Furkan Öztürk, Bilkent Üniversitesi'nden doktora öğrencisi Ercan Akyol ve Gazeteci-Yazar-Editör Ali Şimşek’ten oluşan ekip, tekne turuna da katılarak Halikarnas Balıkçısı’nın dolaştığı koylarda incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.