AK Parti’den, CHP’nin suç duyurusuna tepki

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve partililerin çözüm süreciyle ilgili suç duyurusu bulunmasına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci; "Sizlere rica ediyorum, şu terör meselesinde bari siyaset yapmayın" dedi.CHP...

AK Parti’den, CHP’nin suç duyurusuna tepki

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve partililerin çözüm süreciyle ilgili suç duyurusu bulunmasına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci; "Sizlere rica ediyorum, şu terör meselesinde bari siyaset yapmayın" dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve bir grup partili Muğla Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Savcılığı'na, çözüm sürecini başlatan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin bakanları Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, il valileri ve ilgili kamu görevlileri hakkında 'terör örgütüne yardım ve yataklık suçu işledikleri' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu konuyla ilgili olarak; Muğla Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci bir basın açıklaması yaptı. Muğla İl Teşkilatı'nda düzenlenen açıklamaya Muğla'da bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve çok sayıda partili katıldı.

Küreci, sinevizyon gösterimi eşliğinde yaptığı açıklamasına "CHP İl teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanından Başbakanına, İçişleri Bakanından Mit Müsteşarına, Bakanlarından Valilerine kadar devletin tüm kurumlarını, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunmuştur" diyerek başladı.

Küreci "AK Parti iktidarları ve teşkilatları; Türkiye Cumhuriyetinde terörü bitirmek, kan akmasını durdurmak için her türlü çabayı göstermiş ve göstermeye de devam etmektedir. Bu güne kadar hiçbir siyasi partinin cesaret edemediğini cesaret ederek, terörün bitmesi için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ortaya koyduğu açılım politikalarıyla, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hak ve özgürlükleri bölge insanına sunmuştur. Bunu yaparken terörist ile Kürt kardeşlerimizi ayırarak devletimizin sıcak yüzünü bölge halkıyla buluşturmak amaçlanmıştır. Maalesef o dönemde kandan, kaostan ve terörden nemalanan birçok odak, bu süreci baltalamak ve bitirmek için türlü oyunlar sahneye koyarak sürecin bitmesini hedeflemişlerdir. Onların varsa yoksa derdi; AK Parti yıkılsın iktidar olalım hırsıydı. Onların bu dönemde izledikleri yol, Türk Siyasi tarihinde bir kara leke olarak yer almıştır. Bu dönemden sonra Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin hiçbir döneminde görülmemiş bir kararlılık ile PKK terör örgütüne operasyonlara başlanmıştır. PKK’ya tarihinin en büyük tahribatı yapılmıştır. Bugün PKK terör örgütü en zor günlerini yaşamaktadır. Ne kadar enteresandır ki çözüm sürecini bitirmek için ortalığı ayağa kaldıranlar, bu gün de bu operasyonları ‘Devlet Katliam Yapıyor’ diyerek durdurmak istemektedirler. Çünkü tek bir dertleri var; iktidar olmak. Terörmüş, insanlar ölüyormuş hiç ama hiç umurlarında değil" dedi.

CHP’den örnekler verdi

Muğla İl Başkanı İhsan Küreci; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 Ekim 2013 tarihinde bir gazeteye yaptığı röportajda “ Dağdaki adam gelip siyaset yapacaksa onun yolunu açacaksın” sözü gibi birçok sözü sinevizyonda göstererek CHP'nin HDP ile olan ilişkilerine sert tepki göstererek basın açıklamasını sonlandırdı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.