AK Parti ve Maden-İş arasında buzlar eridi

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz’ün 2012 yılı sonlarında yaptığı açıklamayla Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi’ni muhatap almadıklarını açıklamasının ardından, sürpriz bir gelişme yaşandı. Ekibiyle...

AK Parti ve Maden-İş arasında buzlar eridi

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz’ün 2012 yılı sonlarında yaptığı açıklamayla Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi’ni muhatap almadıklarını açıklamasının ardından, sürpriz bir gelişme yaşandı. Ekibiyle birlikte Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi’ni ziyaret eden Mustafa Toksöz’ün; “Saygı çerçevesinde görüşmemiz gerekli. Yaşanan kötü tecrübeleri unutmak istiyoruz” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz’ün 2012 Aralık ayında, Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi ile ilişkilerini dondurduklarını açıklamasının ardından, yaşanan sürpriz gelişme AK Parti ve Maden-İş Sendikası arasındaki buzları eritti.

Mustafa Toksöz yaptığı açıklamada; “Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi ile bir süredir görüşme fırsatı bulamadık. Bunda yaşadığımız üzücü gelişmeler etkili oldu diyebiliriz. İşçilerimiz demokratik haklarını özgürce savunabilme yetisine sahip olabilmeli. Ziyaretimizin amacı oluşan olumsuz havayı ortadan kaldırmak ve işçilerimiz için fikir alışverişinde bulunabilmek. Sivil toplum kuruluşları ile görüş alıverişinde bulunarak fikir birliğine varmalı ve işçilerimiz için en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Kendileriyle saygı çerçevesinde görüşmemiz gerekli” ifadelerini kullanırken, Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin gerçekleştirilen ziyaret nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirerek; “AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toksöz ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Toksöz ne demişti

Hatırlanacağı üzere, AK Parti İlçe binasında 2012 Aralık ayında düzenlenen toplantıda Maden-İş Sendikası ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz, AK Partili işçilerin Maden-İş Sendikası ile birlikte hareket etmelerini tasvip etmediklerini belirtmiş ve; “Maden-İş Sendikası’yla son gelişen olaylarla ilgili hiçbir görüşme yapmayacağız. Temmuz ayı içerisinde Maden-İş’te Acil Müdahale Toplantısı yapıldı. CHP’li belediye başkanlarını muhatap kabul edip siyasi şov yapan, iletişim komitesi kuranların bugüne kadar ne yaptıklarını kamuoyuna bir anlatmaları gerektiğini düşünüyorum. Yatağan’a faydalarından çok zararları olduğunu, ayrıca başkanlarının yakasındaki siyasi rozeti ve istikbal beklentisini bir kenara koyarak, asli görevi işçilerin haklarını savunmasını tavsiye ederiz. Bugünkü gazetelerde “Özelleştirme İdaresi ve Özelleştirme Yüksek Kurulu suç örgütüdür” deyip, özelleştirme yasasını çıkaran CHP rozetini takmayacaksın. Maden-İş Sendikası’na üye AK Partili hiçbir kardeşimizin sendikayla birlikte bir hareketin içinde olmasını tasvip etmiyoruz. GELİ Müessesesi’nde bizim muhatabımız, oradaki arkadaşlarımız olacak ve kamuoyunu onların kanalıyla bilgilendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.