Aile Hekimleri, Vali’yi ziyaret etti

Muğla Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ahmet İpek, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’e nezaket ziyaretinde bulundu.Ziyarette yaptığı açıklamada Aile Hekimliği Sistemi ile Türkiye’de önemli bir...

Aile Hekimleri, Vali’yi ziyaret etti

Muğla Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ahmet İpek, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette yaptığı açıklamada Aile Hekimliği Sistemi ile Türkiye’de önemli bir sorunun üstüne gidildiğini belirten Vali Çiçek, “Doktorun hasta ile daha yakından ilgilenmesi, hastayı iyi tanıması gerekiyor. Aile Hekimliği Sistemi’nde hastayla doktoru sürekli buluşturma mantığı var. Aile hekimi hastası ile sürekli diyalog halinde olmalı. Aile hekimi ile hastası arasında erişimsizlik veya iletişimsizlik olamaz. Hasta doktor arasındaki ilişkinin en iyi şekilde olmasını istiyoruz” dedi.

Çalışmaların insan odaklı hizmet anlayışı ile sürdürülmesine dikkat çeken Vali Çiçek, “Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması için çaba sarf etmeliyiz. Muğla’da aile hekimlerinin iyi niyetle ve üstlerindeki sorumluluğu bilerek, özveriyle çalıştığına inanıyorum. İlimizde aile hekimi olarak hizmet veren 258 doktorumuz sağlıktaki en önemli basamak olan koruyucu sağlık hizmeti ile hastalarını tedavi ediyor. Huzurlu ve sağlıklı bir toplumun var olması için bu hizmetler çok önemli” ifadelerini kullandı.

Muğla’daki derneğin Türkiye’de aile hekimliği sistemine geçildikten sonra 2011 yılında kurulduğunu söyleyen İpek, il genelinde hizmet veren 258 aile hekiminin 198’inin derneğe üye olduğunu söyledi.

Aile hekimliğinin birinci basamak disiplini olarak kabul edildiğini dile getiren İpek, “Üyelerimiz arasında dayanışma ve sosyalleşmeyi sağlama, özlük hakları hakkında bilgilendirme, mesleki anlamda bilgilerinin yenilenmesi amacıyla eğitim gibi faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Aile Hekimliği Sistemi’ni daha verimli hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Birinci basamağın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.