Ahsen bebek umuda uçtu

Marmaris İlçesi Devlet Hastanesi’nde doğum sırasında Mukonyum sıvısını yutarak kalbi duran, Ahsen bebek, doktorların çabası ile hayata döndürüldü. Ahsen bebek, tedavisinin devamı için Ambulans Helikopterle Denizli Devlet...

Ahsen bebek umuda uçtu

Marmaris İlçesi Devlet Hastanesi’nde doğum sırasında Mukonyum sıvısını yutarak kalbi duran, Ahsen bebek, doktorların çabası ile hayata döndürüldü. Ahsen bebek, tedavisinin devamı için Ambulans Helikopterle Denizli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ambulans helikopter bu kez kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılan Ahsen bebek için havalandı. Marmaris’te yaşayan Sezai ve Gülşen İbiş, yeni doğacak bebekleri Marmaris Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Sancıları sıklaşan anne doğuma alındı. Ancak doğum sırasında, bebeğin anne karnında dışkısını yuttuğu tespit edilip, anne Gülşen İbiş acil sezaryene alındı. Doktorlar, anne karnından çıkartılan bebeğin kalbinin durduğunu tespit edip müdahale etti. Kalbi çalıştırılan Ahsen bebeğin tedavisine daha donanımlı bir hastanede devam edilmesine karar vererek ambulans helikopter istendi. Konuyla ilgili bilgi veren Marmaris Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ahmet Arıcı,”Bebek doğduğunda kalbi atmıyordu. Yapılan yaklaşık 40 dakikalık müdahale sonrası minik Ahsen’in hayati fonksiyonları yerine geldi. Şimdi de daha detaylı tetkikler için Denizli’ye sevki gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.