AĞLATAN TİYATRO

“Hayalhane 2 Oyuncuları” tiyatro ekibi, Soma’da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden maden işçilerinin hikayesini düzenledikleri  “K(Ömür) Karası” adlı oyunla sahneye taşıdı. Duygusal anların yaşandığı gösterimde...

AĞLATAN TİYATRO

“Hayalhane 2 Oyuncuları” tiyatro ekibi, Soma’da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden maden işçilerinin hikayesini düzenledikleri  “K(Ömür) Karası” adlı oyunla sahneye taşıdı. Duygusal anların yaşandığı gösterimde seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

“Hayalhane 2 Oyuncuları” tiyatro ekibi, Soma faciasında hayatlarını kaybeden maden şehitlerini düzenledikleri “K(Ömür) Karası” adlı oyunla andı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen oyunda hayatlarını kaybeden 6 madencinin hikayesi anlatıldı.

Çok sayıda tiyatro severin katıldığı oyunda duygusal anlar yaşanırken seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

Gösteri sonrası bir konuşma yapan “Hayalhane 2 Oyuncuları” Yönetmeni Mehmet Topbaş; “Tüm Türkiye kan ağlarken Soma'da yüzlerce ev karalar bağlarken bizler gülemezdik güldüremezdik. Bu yüzden Tımarhane adlı oyunumuzu iptal ettik ve bizler tiyatro sanatçıları olarak Soma için ne yapabiliriz diye düşündük. Somanın sesi olabilmek, Somanın acısını paylaşabilmek adına böyle bir anma gösterisi düzenledik” dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.