Ağır tonajda Avrupa’yı solladık

Karayolları Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Toplantısında, Türkiye’deki karayollarında Avrupa’nın tamamından daha fazla ağır tonajlı araçların seyir halinde olduğu bildirildi.Muğla Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon...

Ağır tonajda Avrupa’yı solladık

Karayolları Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Toplantısında, Türkiye’deki karayollarında Avrupa’nın tamamından daha fazla ağır tonajlı araçların seyir halinde olduğu bildirildi.

Muğla Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Salih Gürhan başkanlığında yapıldı. İl Özel İdare 75. Yıl salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Zabıta, Emniyet, Karayolları, jandarma, Müftülük, Milli Eğitim ve Esnaf Odasından temsilciler katıldı.

Toplantıda trafiğin daha güvenli hale gelebilmesi için, trafik güvenliği ile ilgili hizmetlerin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içerisinde sürdürülmesi gerektiği açıklandı. Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu’nda alınan kararlar arasında, elektronik denetleme sistemlerinden daha fazla yararlanılması, mecbur kalmadıkça araç takiplerinde kovalamaca yapılmaması ve eksozları açık motorların denetime ağırlık verilmesi istendi. Kararlarda ayrıca, trafik kazalarının önüne geçilmesi için temelden, özellikle ilkokullardaki öğrencilerin trafik eğitimlerine ağırlık verilmesi, şehir merkezinde motosikletler kanalıyla yapılan tüp taşımalarının engellenmesi ve Muğla’da son yıllarda karayolları üzerinde yapılan akıllı kavşak uygulamalarında zaman zaman yaşanan geçiş üstünlüğünün vatandaşların bilgilenmesi amacıyla değişik el broşürlerinin basılması istendi.

Toplantıda, karayollarında seyreden ağır tonajlı vasıtalara da değinilirken, Türkiye’de karayollarında seyreden ağır tonajlı vasıtaların Avrupa ülkelerinin tamamından daha fazla olduğu, bu araçların karayollarında ciddi zarara neden olduğu açıklanırken, özellikle ağır tonajlı araçların tonaj uygulamaları konusunda denetim yapılması istendi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.