Afet Barınak Kutusu tanıtıldı

Ölüdeniz Rotary Kulübü öncülüğünde her evde bulunması gereken “Afet Barınak Kutusunun” tanıtımı Fethiye Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın...

Afet Barınak Kutusu tanıtıldı

Ölüdeniz Rotary Kulübü öncülüğünde her evde bulunması gereken “Afet Barınak Kutusunun” tanıtımı Fethiye Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın da katıldığı tanıtım toplantısında Rotary Kulübü Ege Bölgesi sorumlusu Erhan Gökdağ afet barınak kutusundaki malzemelerin tanıtımını yaptı. Fethiye Belediyesi Meclis Salonuna kurulan 6 kişilik son teknoloji çadır ise ilgi çekti. Fethiye Akut biriminin de katıldığı tanıtım toplantısında olası bir deprem ve afet sonrasında vatandaşlara dağıtılacak bu kutu ile barınma ve ev sorunu çözümlenmiş olacak. Her türlü alet, araç ve gereç ile mutfak eşyalarından oluşan; çocuklar için boyama defteri ve resim yapma malzemelerinin bulunduğu afet barınma paketindeki; 6 kişilik modern çadır ilgi çekti. Yine güneş enerjisi ile çalışan elektrikli lamba, her türlü çamurlu ve pis suyu temizleyen fitre ünitesi paketin pahalı eşyaları arasında bulunuyor. Çantada ayrıca eldivenler, battaniyeler ve yağmurluklar da bulunurken afet barınak kutusunun fiyatının bin 850 TL olduğu açıklandı.

Ölüdeniz Rotary kulüp dönem başkanı Sema Kumyol “Rotary’ nin 2440. bölgesinin birkaç yıldır emekle üzerinde durarak oluşturduğu 'Afet Barınak Paketi' projesinin tanıtımı için burada toplandık. Biz bu projeyi 1. derece deprem bölgesi olması nedeniyle Fethiye için önemli bulmaktayız. Afet barınma paketi bir hizmet projesidir. Vatandaş bu afet barınak paketi için para ödemeyecektir. Projeye destek olan kurumlar ve hayırseverler tarafından alınarak olası bir afet ve deprem için hazır olarak bekletilecektir” diye konuştu..

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık projeyi beğendiğini söyleyerek Rotary kulübüne teşekkür etti. Ekrem Çalık “Rotary’nin afetle ilgili çalışmasını ve bu projesini destekliyorum. Fakat maliyetin düşürülmesi gerekiyor. Bu proje daha da geliştirilebilir” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.