Adımlar Karia Yolu’nda atıldı

Avrupa Hareket Haftası etkinlikleri kapsamında MUTSO öncülüğünde Karia Yolu’nda yürüyüş gerçekleştirildi.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere destek vermek...

Adımlar Karia Yolu’nda atıldı

Avrupa Hareket Haftası etkinlikleri kapsamında MUTSO öncülüğünde Karia Yolu’nda yürüyüş gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere destek vermek amacı ile Karia Yolu’nda bir yürüyüş organize etti. 3 Ekim Cuma günü saat 13.00’te MUTSO’nun Muğla’da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu olan Karia Yolu’nun Değirmendere parkurunda bir yürüyüş gerçekleştirildi. Doğa sever 40 kişinin katıldığı yürüyüş yaklaşık 4 saat sürdü.

NowWeMove

MUTSO, NowWeMove etkinliği kapsamında düzenlediği yürüyüş ile Avrupa Hareketlilik Haftası’na destek vermek ve Karia Yolu’nda farkındalığı arttırmayı amaçlamış olup, kampanyanın esas amacı şu şekilde açıklandı:

-Fiziksel aktivite ve sporun yararları konusunda farkındalık yaratmak,

-Hareketsizlik sonucu, diabet, kanser, sağlıksız diyet, kronik vb hastalıklar için alınabilecek bireysel tedbirler hakkında farkındalık

-Fiziksel aktivitelere ve spor etkinliklerine katılımı daha geniş kitlelere ulaştırmak,

-Fiziksel aktivite ve spor etkinliklerine erişimi artırmak için yeni ve yenilikçi girişimleri artırmak.

NowWeMove (NWM) etkinliği ISCA- International Sport and Culture Association tarafından ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu işbirliği yürütülen, Avrupa Birliği Erasmu+  SPORT kapsamında bir projedir. İlk uygulamaları 2012 yılında başlatılan projenin 2020 yılına kadar sürdürülmesi planlanıyor. Projenin Türkiye koordinatörlüğünü ENVERÇEVKO sürdürüyor.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.