Adaya 5 bin fidan dikiliyor

Fethiye’deki on iki adadan birisi olan Kızılada’ya Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 5 bin adet fidan dikilecek.Yaz sezonunda yerli ve yabancı binlerce yatın yanaştığı masmavi denize sahip Fethiye’ye 11 mil uzaklıktaki...

Adaya 5 bin fidan dikiliyor

Fethiye’deki on iki adadan birisi olan Kızılada’ya Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 5 bin adet fidan dikilecek.

Yaz sezonunda yerli ve yabancı binlerce yatın yanaştığı masmavi denize sahip Fethiye’ye 11 mil uzaklıktaki Kızılada’ da iş makinesiyle teraslama çalışmaları başlatılırken ilk fidan da Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ve denizciler tarafından dikildi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Güneydağ İşletme Şefliği işçileri tarafından bozuk orman durumundaki Kızılada’nın yüzde 40’ lık bölümüne 5 bin adet kızıl çam , fıstık çamı,defne,keçi boynuzu ve sığla fidanları dikilmeye başlandı.Çalışmaların yaz sezonuna kadar devam edeceği de kaydedildi.Muhteşem manzarada makilikler arasında bir iş makinesi tarından hazırlanmış teraslar işçiler tarafından fidan dikim haline getirilirken bu çalışma ile adadaki erozyonunda kontrol altına alınmasının amaçlandığı bildirildi.

Fethiye’den tekne ile yaklaşık yarım saatte ulaşılan Kızılada da gazeteci ve denizcilere yapılan çalışmaları anlatan Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu “Kızılada daha çok bozuk orman alanıdır.Bakanlığımız yoğun bir ağaçlandırma çalışması başlattı.2014 yılı için Kızılada’ yı da ağaçlandırma ve erozyon kontrol planlaması içerisine aldık.Burada iş makinesi ile teraslama hazırlığı yapıyoruz.Ardından 5 bin adet fidan dikeceğiz.Makilik bir alan olan bu bölgede fıstık ve kızılçamın yanı sıra defne, sığla ,keçiboynuzu fidanları dikeceğiz.Kızılada’nın yüzde 40’ında bu çalışma yapılacak.Bu arazi tamamıyla devletin arazisidir.Herhangi bir şekilde imara açılması söz konusu değildir.İş makinesini biz getirdik. Makine ile teraslar açılıyor. Yıllar öncede bu bölgede bir çalışma yapılmış ancak şimdi daha geniş alanda yoğun bir ağaçlandırma çalışması yapıyoruz” dedi.

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli de, “Kızılada da başlatılan ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarını destekliyoruz. Buraya dikilecek fidanlar yörenin oksijenini arttıracaktır” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.