Acil Durumlar Koordinasyon toplantısı yapıldı

Yılda 2 kez düzenlenen Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi(GAMER) Toplantısının ilki, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi(AÇM) Toplantı...

Acil Durumlar Koordinasyon toplantısı yapıldı

Yılda 2 kez düzenlenen Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi(GAMER) Toplantısının ilki, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi(AÇM) Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Eryılmaz, İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Doğa Koruma ve Milli Parklar adına Metin Yazıcı, İl Sağlık Müdürlüğü adına Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Burak Mülayim, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Temel Kışlal, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ayşe Serap Güney ile İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu katıldı.

Toplantıda; 112 Acil Çağrı Merkezinin 2017 yılı faaliyetleri ve acil durumlar ile toplumsal olaylarda hızlı müdahalede bulunmak ve karar almayı sağlamak amacıyla kurulan GAMER çalışmaları hakkında birim sorumluları tarafından sunum yapıldı.

Acil Çağrı Merkezine 01 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 milyon 187 bin 698 adet çağrı geldiği, bu çağrıların 255 bin 837 adetinin asılsız çağrı, 526 bin 621 adet çağrının ise asıllı çağrı, asıllı çağrıların 261 bin 221 adetinin sağlık, 59 bin 737 adetinin jandarma, 17 bin 752 adetinin itfaiye, 15 bin 617 adetinin orman ve milli parklar, 8 bin 752 adetinin sahil güvenlik, 168 bin 702 adetinin emniyet, 632 adetinin ise AFAD kurumlarına yönlendirildiği öğrenildi.

Toplantıda yapılan sunumda, Acil Çağrı Merkezini gereksiz arayan 20 kişiye idari para cezası uygulandığı, AÇM’de görevli personele hakaret, taciz vb. aramalar yapan 16 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Toplantıda Vali Esengül Civelek tarafından yapılan değerlendirmede; 112 Acil Çağrı Merkezinde asılsız çağrı oranının %90’dan %33’e, çağrı alıcı karşılama süresinin 2017 yılı için 30 saniyeden 22 saniyeye düştüğü, kurumların görüşme sürelerinde 2016 yılına göre kayda değer bir düşüş olmasının memnuniyet verici olduğu dile getirildi.

İl Güvenlik ve Acil Durum Merkezi’nin faaliyetleri ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Vali Civelek, 112 Acil Çağrı Merkezinin gösterdiği başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Vali Civelek, Muğla Acil Çağrı Merkezinin Orman Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığının hizmet alanı nedeniyle Muğla ve Aydın’a hizmet verdiğini, ilimizde turizm nedeniyle yabancı misafirlere sunulan acil çağrı hizmeti ile yabancı ülkelere karşı başarılı bir temsil örneği sergilediğini vurguladı.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.