Açık Kapı Projesi hayata geçti

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığımız tarafından vatandaşların en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla 81 ilde...

Açık Kapı Projesi hayata geçti

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığımız tarafından vatandaşların en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla 81 ilde oluşturulan Açık Kapı Projesi Muğla Valisi Esengül Civelek’in katılımı ile Valilik binasında hayata geçirildi.

Valilik binasının girişinde oluşturulan Açık Kapı Bankosunun açılış törenine Vali Civelek’in yanı sıra Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Kamil Köten ve Rıza Dalan katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 il valiliğinde vatandaşların kamu hizmetine kolay erişimlerinin sağlanması, başvurularının en hızlı şekilde sonuçlanması sunulan kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin arttırılması amacıyla Açık Kapı Milletin Kapısı Projesinin hayata geçirildiğini ifade eden Vali Civelek, Valiliğimizin giriş katında oluşturulan bankoda görevlendirilen alanlarında uzman 5 personelin projenin kursuna katılarak eğitim aldığını belirtti.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda Açık Kapı Projesinin irtibat görevlisinin müdür yardımcısı düzeyinde belirlendiğini aktaran Vali Civelek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Projeyle, vatandaşlarımızla bire bir, güler yüzle, sıcak, samimi bir iletişim kurma, vatandaşlarımızın sorunlarının dinlenerek çözüm üretilmesine yönelik yol gösterme, bürokrasinin, kırtasiyeciliğin azaltılması ve vatandaş başvurularının elektronik ortamda alınarak en kısa sürede sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın başvurularında sonuçlanması mümkün olmayan bir durum söz konusuysa vatandaşlarımıza neden sonuçlanmadığı konusunda da samimi bir şekilde olumlu bir yaklaşımla anlatımda bulunarak başvurusunun sonuçlanmama nedenini kendisine aktaracağız.”

Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışmalara devam edileceğini belirten Vali Civelek, “Muğla Valiliğine göreve başladığım gün şöyle bir ifadem olmuştu: ‘Gönül kapım da, makam kapım da vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır’ yine aynı şekilde aynı ilkede vatandaşlarımız Valileri ile görüşmek istedikleri her an benimle birlikte olabileceklerdir. Diğer yandan da haftanın Perşembe günü saat 14:00’da makam katında vatandaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz Halk Günü Toplantılarımız devam edecektir. Vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli hizmetin sunulmasının gayreti, çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

Vali Civelek, başvuruların yüz yüze yapılabileceği gibi elektronik ortam aracılığıyla www.acikkapi.gov.tr adresinden de iletilebileceğini dile getirdi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.