AB Projesi tanıtıldı

Muğla Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi basın mensuplarına tanıtıldı.Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen...

AB Projesi tanıtıldı

Muğla Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi basın mensuplarına tanıtıldı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesinin bilgilendirme toplantısında basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bu proje çerçevesinde Türkiye’nin AB’ye tam üye olma hedefinin toplum katmanları ile en geniş biçimde paylaşılmasının amaçlandığına dikkat çeken Vali Güvençer, “İçişleri Bakanlığı bünyesindeki birimlerin Avrupa Birliği sürecindeki etkileri, mali yardım fonundan yararlanma imkanlarının daha fazla olması için AB Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Valilikler, Kaymakamlıklar, İl özel İdareleri, Yerel Yönetimler bu sürecin içine biraz daha dahil edilmek istendi. Protokol sonrasında Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi kapsamında Valilikler bünyesinde AB Proje Merkezleri oluşturuldu.” diye konuştu.

4 proje hazırlanacak

Tüm kamu birimlerinin AB’ye girme süreci içerisine dahil edilmesi ve bunun sağlanabilmesi için Valilikler bünyesinde kurulan bürolar aracılığıyla illerin proje geliştirme ve proje uygulama kapasitesinin arttırılmasının hedeflendiğini söyleyen Vali Güvençer, “Bundan sonra ilimiz adına 4 tane proje hazırlayıp sunmak zorundayız. Bu 4 projeden 2’si uygulanmak üzere bize verilecek ve bir miktar mali fon ilimize aktarılacak. Konunun sivil katmanlara, kamuya yaygınlaştırılması, gündemde tutulması, bu konuda bir bilincin oluşturulması, sokakta bu işin konuşuluyor olması konusunda basına önemli bir görev düşüyor. Bütün projelerde, ayaklarında projenin kamuoyu ve basınla paylaşılması çok önemlidir. Bugün ki toplantı da bu maksadın gerçekleştirilmesi için düzenlendi.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.