AB Projesi değerlendirildi

Türkiye’de 20 pilot il için AB Bakanlığı tarafından ayrılan 1 milyon 950 bin Euro’luk bütçenin kullanımı ve projelendirmeleri ile ilgili Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman Başkanlığında toplantı yapıldı.‘Valiliklerde...

AB Projesi değerlendirildi

Türkiye’de 20 pilot il için AB Bakanlığı tarafından ayrılan 1 milyon 950 bin Euro’luk bütçenin kullanımı ve projelendirmeleri ile ilgili Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman Başkanlığında toplantı yapıldı.

‘Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi’ ilk toplantısı, AB Muğla Ofisinde Vali Yardımcısı Mestan Yayman, İl Özel İdare Genel sekreter Yardımcısı Veli Çelik ve proje yürütücü ortakları ile gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan vali Yardımcısı Mestan Yayman, “Türkiye genelinde 20 il AB Bakanlığı tarafından pilot il seçildi. AB Bakanlığı tarafından 20 il için toplam 1 milyon 950 bin Euro bütçe kondu. Hazırlanan bütçe oranında 20 ilde projelendirme çalışmaları yapılacak. Bünyemizde Valilik, Belediyeler, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşları yer alıyor. Hazırlanacak proje çalışmasında öncelikli olarak ilimizin ön plana çıkan değerleri ele alınması gerekiyor. Bölgemizde AB projelerinden yararlanması için gerekli çalışmalar yapılacak. Bunun için de kapasite artırımı çok önemli ve bundan sonra bu çalışmalara ağırlık vereceğiz. 13-14 Mayıs tarihleri arasında AB Bakanlığı’ndan uzmanlar Muğla’ya gelecek. Projenin süresi 24 ay” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.