90 yaşında by-pass oldu

Muğla Özel Yücelen Hastanesinde 90 yaşındaki Ali Acet ismindeki hastaya bypass ameliyatı yapıldı.İki hafta önce kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye giden Ali Acet, önce yoğun bakıma, daha sonra da koroner anjiyografi yapıldıktan...

90 yaşında by-pass oldu

Muğla Özel Yücelen Hastanesinde 90 yaşındaki Ali Acet ismindeki hastaya bypass ameliyatı yapıldı.

İki hafta önce kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye giden Ali Acet, önce yoğun bakıma, daha sonra da koroner anjiyografi yapıldıktan sonra ameliyata alındı. Yapılan tetkikler sonucu 3 damarının yüzde 90 oranında tıkalı olduğu anlaşılan Acet'e by-pass ameliyatı yapılması kararlaştırıldı. Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Veysel Şahin ve Opr. Dr. Hakan Filizoğlu tarafından 3 saat süren başarılı bir by-pass operasyonu yapıldı ve her iki bacağından da damar alınıp kalbine dikildi.

Hastanın kalp krizi geçirmesiyle hastaneye geldiğini belirten Doç.Dr. Veysel Şahin; “ Ali Bey kalp krizi nedeniyle hastanemizin aciline başvurusu sonrası önce yoğun bakıma, sonrasında koroner anjiyografi laboratuvarına alındı. Anjiyografi sonrası acil by-pass olması gerektiğine kararı verildi. Hastamızın ameliyatını yaptık. Yaklaşık 2 günlük bir yoğun bakım süresi sonrası servise aldık. Serviste de toplamda 5 gün kadar kaldı. 1 haftanın sonunda kendisini taburcu ettik. 10 gün sonra yapılan kontrol tetkiklerinde gayet doğal ve normal olduğunu gördük. Tedavimiz başarıyla sonuçlanmıştır. Hastamız tam 90 yaşında, yeni kalbiyle genç delikanlı oldu. İnşallah hep birlikte 100. yaşını görmek nasip olur ” dedi.

90 yaşındaki bir hastanın tekrar kalp krizi geçirmemesi için riskleri göze aldıklarını ifade eden Op.Dr. Hakan Filizoğlu ise :“Hastamız kalp krizi nedeni ile geldiği için ameliyatın düşünülme aşamasında değil, hastanın biran önce işleminin yapılıp, tekrar kalp krizi geçirme riskinin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Açıkçası kalp krizi demek, hastanın her an hayati tehlike ile karşı karşıya olması demektir. Hastamıza ekibimizle birlikte gereken müdahaleyi anında yaptık, hayatını kurtardık. Operasyon ortalama 3 saat kadar sürdü. 3 damarını değiştirdik. Hep birlikte 100. yaşını birlikte kutlamayı ümit ediyoruz ” diye konuştu.

Bu haber toplam 159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.