90 kiloluk kabak yetiştirdi

Makine Mühendisi Münnami Özyurt adlı vatandaş Karabağlar Yaylası’nda yerli tohumdan 90 kiloluk kabak yetiştirdi. 2 kişinin güçlükle kaldırabildiği Bal Kabakları restoran ve pastanelerin de yoğun ilgisini çekerken sipariş...

90 kiloluk kabak yetiştirdi

Makine Mühendisi Münnami Özyurt adlı vatandaş Karabağlar Yaylası’nda yerli tohumdan 90 kiloluk kabak yetiştirdi. 2 kişinin güçlükle kaldırabildiği Bal Kabakları restoran ve pastanelerin de yoğun ilgisini çekerken sipariş için sıraya girdiler.

Türkiye’nin yerleşim biriminden rakımı düşük tek yaylası Muğla Karabağalar Yaylasında yerli tohum ile üretilen ürünlerin sayısı artıyor. Geçen yıl yerli tohum ile üretilen dev soğandan sonra bu yıl da yine yerli tohum ile 90-100 kiloya ulaşan bal kabakları yetiştirildi.

Makine Mühendisi Münnami Özyurt, halk pazarında yaşlı bir kadından aldığı yerli tohum bal kabağı ile tanesi 80-100 kilo arasında üretim gerçekleştirdi. Tek kökten 8 adet dev kabak üreten Özyurt, özellikle lokanta ve pastanelerden gelen yoğun talep üzerine önümüzdeki yıl üretimi arttırmayı hedefliyor.

İlk defa yaylada böylesine büyük kabak üretiminin yapıldığını söyleyen Münnami Özyurt, “Kabağın tohumunu halk pazarından yaşlı bir teyzeden aldım. Tohumlar yerli çıktı. Diktikten sonra hemen büyümeye başladı. Kabak suyu çok sever diye bol su vermeye başladık. Bol su verince büyüdükçe büyüdü. Bu kabak 80-100 kilograma kadar ulaştı. Yerli tohum kullanılırsa, iyi bir verim elde edileceğini düşünüyorum. Bugüne kadar böylesine büyük bir kabak ile hiç karşılaşmadım. Bir tek kökte yaklaşık 8 bal kabağı ürünü aldım. Kökün ucu evin önüne kadar dayandı. Eve kadar dayandığı için çok daha fazla olacağını düşünüyorum. 20-25 Haziranda bunu ektim. Şimdi ise haşatını topluyoruz. Bu kabağa ne gübre nede ilaç vermedim. Kendi doğal hali ile büyüdü. Kabağın içindeki tohumları tekrar alıp önümüzdeki yıl daha fazla dikeceğim” dedi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.