89 yıllık cumhuriyet coşkusu

Milas ilçesi Pınarcık Köyünde 89 yıldan buyana sürdürülen Cumhuriyet Bayramı Coşkusu bu yılda 2 Bin 500 kişinin katılımı ile yaşatıldı. Kutlamalar her yıl 7’den 70’e bütün köy halkı ve köy dışında yaşayan köylülerin...

89 yıllık cumhuriyet coşkusu

Milas ilçesi Pınarcık Köyünde 89 yıldan buyana sürdürülen Cumhuriyet Bayramı Coşkusu bu yılda 2 Bin 500 kişinin katılımı ile yaşatıldı. Kutlamalar her yıl 7’den 70’e bütün köy halkı ve köy dışında yaşayan köylülerin katılımı ile büyük bir coşkuyla yapılıyor. Yörenin kendine özgü oyunları ve eğlenceleri ise kutlamalara ayrı bir renk katıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalar Yörük köyü geleneği ile deve geçişi ve köyiçi yürüyüş ile başladı. Daha sonra köyün gençleri tarafından hazırlanan 50’yi aşkın gösteri köy meydanında köy halkına ve misafirler için sahnelendi.

Kutlamalara gurbette yaşayan köyller ve Muğla'nın diğer bölgelerinden de katılım gerçekleşti.

Kimi zaman sürprizlerle geceye katılanlara ayrı bir keyif verilirken, geçtiğimiz yılın unutulmayanları arasında yer alan “Oğlum bak git” tiplemesi de gecede canlandılrıldı.

Gecenin bir diğer konuğu ise Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibi oldu. Zeybekle başlayan gösteri Yunanlıların işgalini anlatan ve Kurtuluş Savaşını sahneleyen gösteri ile devam etti. Türk Bayrağının dalgalandığı bu sahneyi yaklaşık 2 bin 500 kişi ayakta alkışladı.

Entel Köy Efe Köye karşı filminin de çekildiği köy olan Pınarcık Köyü bir geleneğinde yıllarca süren emsali oldu. Köy Muhtarı Kazım Tosun 89 yıllık geleneğin köylerinde devam edeceğini söyledi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.