7’den 70’e herkes İstiklal Marşımızı okudu

Bodrum ilçesinde, kabulünün 95’inci yıl dönümünde 7’den 70’e herkes İstiklal Marşı'nı okudu.İstiklal Marşı'nın kabulünün 95’inci yılında Konacık Cahit Özvezneci İlköğretim okulunun hazırladığı İstiklal Marşı...

7’den 70’e herkes İstiklal Marşımızı okudu

Bodrum ilçesinde, kabulünün 95’inci yıl dönümünde 7’den 70’e herkes İstiklal Marşı'nı okudu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95’inci yılında Konacık Cahit Özvezneci İlköğretim okulunun hazırladığı İstiklal Marşı klibi vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Pazarcı esnafa, öğrencilere ve vatandaşlara İstiklal Marşı'nın okutulduğu klibi izleyenlerin tüyleri diken diken oldu. Klipte, İstiklal Marşı'nın 10 kıtası farklı mekanlarda çalışan insanlara okutuldu. Pazarcı bir kadının İstiklal Marşı'nı bağırarak okuması ise dikkatlerden kaçmadı. Klibin başında bir anaokulu öğrencisi İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okuyor. Daha sonra ise esnaf her kıtayı teker teker okuyor. İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşların arasında gazilerin ve bir fırıncının da okuduğu görülüyor. Marşın son kıtasını ise yaklaşık 50 öğrenci ay yıldız şeklinde dizilerek okuyor.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma çerçevesinde klibi hazırlayan Okul Müdürü 32 yıllık öğretmen Ahmet Karaboğa, halkın sesini yansıtmak istediklerini söyleyerek, “Okullarımızda her zaman istiklal marşını okuyoruz zaten biz birde halkın sesini yansıtalım dedik. O yüzden halkımıza gittik. Minik öğrencimiz, gazimiz, pazarcımız ve esnafımızın sesini dinledik. Biz bunu hazırlarken gördük ki herkes istiklal marşını okumak için yarıştı. Hazırladıktan sonra böyle güzel bir tablo ortaya çıktı” dedi.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.