7 bin 400 minik okulla tanıştı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Muğla il genelinde Okul Öncesi Eğitim için kayıt sayısı 7 bin 400’e ulaştı. 1. Sınıflara ise 7 bin 807 kayıt işlemi gerçekleşti.2013-2014 eğitim öğretim dönemi için okullar, minik öğrencilerin...

7 bin 400 minik okulla tanıştı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Muğla il genelinde Okul Öncesi Eğitim için kayıt sayısı 7 bin 400’e ulaştı. 1. Sınıflara ise 7 bin 807 kayıt işlemi gerçekleşti.

2013-2014 eğitim öğretim dönemi için okullar, minik öğrencilerin okula uyum sağlamaları amacıyla 1 hafta erken başlarken. Muğla’da okul öncesi eğitim için kayıt yaptıran öğrenci sayısının 7 bin 400 olduğu açıklandı.

Okula yeni başlayan miniklerin heyecanına ortak olan Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, öğrencilerin okula başlama sevinçlerini aileleri, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Muğla Milli Eğitim Müdürü Çınar, “Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri diğer üst sınıf öğrencilerden bir hafta önce okula başlayarak, oryantasyon eğitimine tabi tutuldu. Böylece okullara uyum ve adaptasyon süreci sağlanmış oldu. Minik öğrencilerin endişeleri giderilerek, ikinci yuvaları olan okullarında yeni sevgi kapıları aralamaları gerçekleşti” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve beraberindeki heyet Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda, uyum programına tabi olan öğrencileri ziyaret ederek heyecanlarına ortak oldu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Çınar, minik öğrencilere eğitim hayatları boyunca başarılar diledi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.