41 park aynı anda açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından 15 mahallede yaptırılan 41 parkın toplu açılış töreni Foça Mahallesi’nde bulunan Kaymakam Nezih Okuş Parkı’nda yapıldı. Fethiye’de bugüne kadar toplam 56 bin 198 metrekare park alanı yapıldığı...

41 park aynı anda açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından 15 mahallede yaptırılan 41 parkın toplu açılış töreni Foça Mahallesi’nde bulunan Kaymakam Nezih Okuş Parkı’nda yapıldı. Fethiye’de bugüne kadar toplam 56 bin 198 metrekare park alanı yapıldığı bildirildi.

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği açılış törenine Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 2012 yılı içerisinde Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 23 adet çocuk grubu, 3 yenilebilir park, 11 basketbol sahası, 2 adet tenis kortu, 3 adet plaj voleybolu sahası, bin 580 adet ağaç, 3 bin 500 adet süs bitkisi, 3 bin 234 metre koşu ve yürüyüş yolu, 184 adet açık alan spor aleti, 280 bin adet çiçek olmak üzere toplam 56 bin 198 metrekare park alanı toplu açılışı alkışlar arasında gerçekleştirildi. Bu arada maya takvimine göre kıyamet günü iddialarına karşın 500 adet fidan dağıtımı da yapıldı.

Törende Başkan Saatcı, Merhum Kaymakam Nezih Okuş’un kızı Betül Bamyacı’ya teşekkür plaketi takdim etti.

15 mahalledeki 41 parkın açılış kurdelesi Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Muğla eski Milletvekili Sami Gökmen, TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, Merhum Kaymakam Nezih Okuş’un kızı Betül Bamyacı, Hayırsever İş Adamı Yusuf İzzet Gökçe birlikte kestiler. Daha sonra parkı gezen protokol üyeleri, minik tenisçiler ile maç yaptı.

Törende kısa bir konuşma yapan TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, “Hayatı geleceğe taşımak, işte bu yeşil alanlar ve doğayı korumakla mümkündür. Sayın başkan burayı imara açabilirdi. Hatta satıp, belediyeye gelir sağlayabilirdi. Yeşil alanları ve topraklarımızı imara açma konusunda cimri olan başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Merhum Kaymakam Nezih Okuş’un kızı Betül Bamyacı da, “Ölümünden yıllar sonra babamın hatırasının yaşatılması çok güzel. Bu onuru bana ve ablama yaşatan rahmetli babama teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Sayın Başbakanımız her platformda toplu açılışlar gerçekleştiriyor. Bana da toplu açılış yapma fırsatı sağlayan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birileri şeytan pabucu dikmeye devam etsin, biz arkadaşlarımızla beraber inadına sizlere hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Peygamber Efendimiz, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz de, elinizdeki fidanı dikiniz’ buyurmuş. Arkadaşlarım da sizin için 500 tane fidan hazırladı. Açılıştan sonra sizlere dağıtılacak” şeklinde konuştu.

“Biz vefalı bir ilçeyiz” diyen Başkan Saatcı, “Fethiye’nin içinden Seydikemer gibi birkaç ilçe daha çıksa ilçemiz Beşkaza’dır. Beşkazalılar vefalı insanlardır. Merhum Kaymakamımız Nezih Okuş’a karşı bir vicdani borcumuz vardı. Şimdi bunu ödüyor olmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Parklar bizim misafir odamız, nefes alma yerlerimizdir. Açacağımız bu 41 park ile ilgili mahalle sakini arkadaşlarımızdan ricam var. Şu aralar parklarımıza yönelik saldırılar oluyor. Bu anlamda parkların korunması için sizlerden telefon bekliyoruz. Emniyet ve zabıta teşkilatı gerekeni yapacaktır. Bu parkların içerisinde tenis kortlarının bulunması ayrı bir mutluluk… Tenis sporunda ilçemiz önemli bir mesafe kat etti. Sporcularımızın başarısını belediyespor bünyesinde gördüm. Çocuklara hangi fırsatı sağlarsanız, onlar size misli misli karşılığını veriyor. Bu kortlar yeni çocuklarımızın yetişmesine olanak sağlayacak”

Konuşmaların ardından 41 parkın açılışı protokol tarafından birlikte yapıldı.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.