4 milyon 250 bin TL Mikro Kredi kullandırıldı

Muğla’da 2009 yılının Aralık ayında başlanan mikro kredi dağıtımında 5 yılda 2 bin 100 kişiye 4 milyon 250 bin TL kredi dağıtıldı.İlki Diyarbakır’da, ardından Aydın ve Muğla’da dağıtımına başlanan mikro kredi...

4 milyon 250 bin TL Mikro Kredi kullandırıldı

Muğla’da 2009 yılının Aralık ayında başlanan mikro kredi dağıtımında 5 yılda 2 bin 100 kişiye 4 milyon 250 bin TL kredi dağıtıldı.

İlki Diyarbakır’da, ardından Aydın ve Muğla’da dağıtımına başlanan mikro kredi kullanımında Muğla rekora gidiyor. 2009 yılının Aralık alında Muğla İl Özel İdare’den 150 bin TL kaynak aktarılarak başlanan mikro kredi dağıtımında bugüne kadar 414 grup oluşturularak 2 bin 100 kişiye toplam 4 milyon 250 bin TL mikro kredi kullandırıldı. Kullandırılan mikro kredilerin yüzde yüzü geri döndü.

Mikro kredi ağı genişleyecek

Muğla valisi Amir Çiçek, Muğla’da ilk defa üç bayana 10’ar bin TL mikro kredi dağıtım törenine katıldı. 16 bayana toplam 76 milyon 800 bin TL mikro kredinin verildiği törende konuşan Vali Çiçek, “Ev hanımlarımıza ve belli bir iş yapacak ve üretecek, verilen krediyi icra takibini gerektirmeden geri getirecek mikro kredi uygulaması Muğla’da daha önceki yıllarda başlamış. Eğer başlamamış olsaydı ilk geldiğim gün bu mikro kredi uygulamasını başlatacaktım. Amacımız balık yemesini değil, balık tutmasını öğretmek. Mikro kredi sistemi girişimcilik ruhunu geliştiren, ev hanımlarının ve kızlarımızın ev ekonomisine katkı sağlayan ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını imkân tanıyan bir sistem. Biz bunu daha geliştirip, yaygınlaştıracağız. Muğla’nın her ilçesine mikro kredi sistemini taşıyacağız. Ev hanımlarımıza ve kızlarımıza istihdam alanı yaratmak istiyoruz. Bunun için cesaretli hanımlara ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye’de ilk gerçekleşti

Muğla, İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli illerinden sorumlu Mikrofinans Bölge Müdürü Demet Pilevneli, Muğla’da bugüne kadar kullandırılan mikro kredilerin geri dönüşümünün yüzde yüz orana sahip olduğunu belirtti. Pilevneli, “Türkiye’de ilk defa bir ilki gerçekleştiriyoruz. O da üç mikro kredi kullanıcımıza tek seferde 10’ar bin TL mikro kredi veriyoruz. Bunlardan Nuray Gökçe Marmaris’te hazır giyim mağazası, Cennet İçter Milas’ta telefon bayiliği ve Nilay Pala da Marmaris’te tekne işletmeciliği yapıyor. Muğla’da 2009 yılının sonundan bugüne kadar 5 yıl içinde toplam 414 grup oluşturularak 2 bin 100 ihtiyaç sahibi mikro krediden faydalandırıldı. 5 yılda toplam kullandırılan mikro kredi miktarı 4 milyon 250 bin TL’ye ulaştı. Kullandırılan mikro kredilerin tamamı geri ödendi” dedi.

Mikro Kredi dağıtım töreninde 3 bayana 10’ar bin TL, bir bayana 7 bin 500 TL olmak üzere toplam 76 bin 800 TL kredi dağıtımı Vali Çiçek tarafından bayanlara dağıtıldı.

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.