4. Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarin ve Magazin Gazetecileri Derneği desteğiyle 22 - 27 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası,...

4. Bodrum Türk Filmleri Haftası başlıyor

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarin ve Magazin Gazetecileri Derneği desteğiyle 22 - 27 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası, İstanbul Taksim Rixos Oteli'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkan Vekili Selçuk Yavuzkanat, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Cinemarin'in işletme sahibi Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun yanı sıra Dginex Ceo'su Serge Plasch, Oyuncu Alper Kul, Yönetmen Murat Şeker, Warner Bross yetkilisi Redo Farah, Cine Film yetkilisi Haluk Kaplanoğlu, Avşar Film yetkilisi Gizem Alp ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkan Vekili Selçuk Yavuzkanat da konuşmasında; "Bakanlık olarak sektöre sadece yapım ve üretim anlamında değil bulundukları yerlerin kültürel ve sosyal hayatına büyük katkılar sağlayan film festivallerine de desteklerimiz sürüyor. Sektörün sorunlarına el atan etkinliklere de desteğimiz var. Bakanlık olarak Bodrum'da düzenlenen bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan festivalin yanındayız. Bu festivalin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum." dedi.

"Bodrum'da halkla Türk Sinemasını buluşturuyoruz"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Hepinize Bodrum'un sıcak ve güzel eylül ayından merhaba getirdim, hoş geldiniz." diyerek başladığı konuşmasında ise şunları söyledi:

"Cenk kardeşimizle birlikte, ilk yılından beri destek olduğumuz Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın bu yıl dördüncü yılına girdik. Bu etkinliğin amacı kesinlikle bir yarışma değil, biz mümkün olduğu kadar halkla Türk Sinemasını buluşturmayı hedefliyoruz ve özellikle Türk Sinemasının 100. yılına gelmesi de bu etkinliği bizim için daha da anlamlı bir hale getirdi. Baktığımızda Bodrum'un gerçekten Türkiye'nin dünyaya açılan medeni kapısı olduğunu hepimiz biliyoruz. Sanat ve kültüre ne kadar yardımcı olarak destek verdiğimizi bu yaz yapılan festivallerde yaşadık; gerek Uluslararası Bodrum Bale Festivalimiz ile gerekse de klasik müzik festivali ile. Bodrum, kendisiyle barışık ve özellikle sanat ve sanatçıyı da olağanüstü destekleyen bir bölgedir. Çocukluğunda Türk Sinemasını, duvarına asılan beyaz perdelerinde izleyenler var.  Bunlardan bir tanesi de benim."

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.