301 SİYAH BALON BIRAKILDI

Fethiye’de yerleşik yabancılar Soma faciasına kayıtsız kalmadı. Faciada hayatını kaybeden işçiler için 301 siyah balon uçuruldu. Ayrıca İngilizler Soma’ya bir kamyon yardım malzemesi gönderdi.Soma’da yaşanan maden faciasına...

301 SİYAH BALON BIRAKILDI

Fethiye’de yerleşik yabancılar Soma faciasına kayıtsız kalmadı. Faciada hayatını kaybeden işçiler için 301 siyah balon uçuruldu. Ayrıca İngilizler Soma’ya bir kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Soma’da yaşanan maden faciasına Fethiye’de yaşayan çoğunluğu yabancı uyruklu vatandaşlarda kayıtsız kalmadı. Örnek bir çalışma gösteren İngiliz uyruklu vatandaşlar kendi aralarında çok sayıda eşya ve para toplayıp Soma’ya gönderdi.

Üzerinde "Fethiye’den Soma’ya" yazılı tişortler bastırıp satan, Soma’ya özel şarkı besteleyip CD ile satan İngiliz uyruklu vatandaşlar, Kısmet Bar’da toplanan eşyaları da Kaymakam Ekrem Çalık ve diğer yetkililerle birlikte bir kamyona taşıyıp Soma’ya gitti. Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, FETAV ve Fethiye İnternatural Grup iş birliği ile gerçekleştirilen yabancı uyruklular soma yardım kampanyasında 30 bin TL’nin üzerinde toplanan parada aynı grup tarafından Soma’ya götürüldü.

Yakınlarının çoğunluğunun İngiltere’deki maden ocaklarında çalıştığı öğrenilen İngilizler, ileri yaşta olmalarına rağmen oldukça büyük kolileri elden ele vererek kamyona yükledi. Konserveden oyuncağa çeşitli gıda maddelerinden temizlik malzemelerine kadar bir kamyon dolusu toplanan eşyalar Soma’ya gönderildi. Fethiye Beşkaza meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan tören de Belediye Bandosu eşliğinde 301 madenci için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra 100’e yakın İngiliz uyruklu vatandaş ellerindeki siyah balonları madencilerin ruhuna gökyüzüne bıraktılar. Törende konuşan Fan Offler Nigel Robertson kendi yakınlarının da madende çalıştığını uzun süredir Türkiye’de yaşadıkları için maden kazasında ölenlerin yakınlarına yardım etmeyi borç bildiklerini anlattı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, "FETAV şemşiyesi altında yerleşik yabancılar madencilerimizin yakınları için oldukça örnek bir davranış sergilemişlerdir. Soma’da yaşanan acı olay için üzüntülerimizi bir kez daha dile getiriyor. Şehit madencilerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.