2B’de ek süre müjdesi

Milas Mal Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2B arazileri konusunda satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini ödemeyenlere altı ay ek süre tanındı.Milas Mal Müdürlüğü yaptığı...

2B’de ek süre müjdesi

Milas Mal Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2B arazileri konusunda satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini ödemeyenlere altı ay ek süre tanındı.

Milas Mal Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile 2B arazileri konusunda verilen 6 aylık ek süreyle ilgili bilgi verdi. Yürürlükteki kanunlar gereği 2B taşınmazların satış dahil değerlendirme işlemlerinin sürdüğünü ifade eden açıklamada; 2B arazisi konusunda satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere altı ay ek süre tanındığı bildirildi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre, başvuru ve ödeme yapmak isteyenlerin satış bedelleri tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranları toplamında artırılarak hesaplanacak.

Malmüdürlüğü’ne başvurulacak

6 aylık ek süreden faydalanmak isteyen vatandaşların Milas Mal Müdürlüğüne başvuru yapması gerektiğini belirten yazılı açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi; “Buna göre; 6292 sayılı Kanun kapsamında hiç başvuruda bulunmayanlar ile daha önce kendilerine yapılan tebligata rağmen süresi içerisinde ödeme yapmayanların 6527 sayılı Kanun kapsamından yararlanmak istemeleri halinde, ödeme süresinin son gününü izleyen günden ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için (her ay) tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranları toplamında artırılarak satış bedeli hesaplanacaktır,

Bu sebeple erken başvuru ve ödeme yapanların tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranları artışlarından daha az etkilenecekleri göz önüne alınarak; Vatandaşlarımızın bir an önce Milas Mal Müdürlüğüne müracaat etmeleri kamuoyunun bilgisine arz olunur.”

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.