21 bin 510 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce, Muğla ili Yatağan ilçesinde inşa edilecek olan ve Muğlalıların hasretle beklediği Girme Sulaması’nın sözleşmesi imzalandı. Projenin tamamlanması...

21 bin 510 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce, Muğla ili Yatağan ilçesinde inşa edilecek olan ve Muğlalıların hasretle beklediği Girme Sulaması’nın sözleşmesi imzalandı. Projenin tamamlanması ile 21 bin 510 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak.

Proje’nin Ana Kaynağı Olan Girme Barajı’nın Temeli Prof. Dr. Veysel Eroğlu Tarafından Atıldı

Girme Sulaması’nın ana kaynağı olan Girme Barajı’nın temeli 16 Mart 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından atılmıştı. Barajda ki fiziki gerçekleşme de yüzde 22 ‘ye ulaştı.

Muğla’nın hasretle beklediği sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Yatağan ilçesi Kapıbağ, Şahinler, Yeniköy, Palanga köylerine ait 21 bin 510 dekar arazi suya kavuşacak. Yaklaşık 13 milyon TL’ye ihale edilen projenin bitim süresi 480 gün olarak öngörülüyor.

Son 12 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından takriben 2 milyar TL yatırım gerçekleştirilen Muğla’da Girme Sulaması’nın hayata geçirilmesiyle ekonomiye yılda 20 milyon TL katkı sağlanacak.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.