2050 yılına kadar su sıkıntısı yok

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne alınması ile birlikte kapanacak olan Yerkesik Belediyesi yörenin nüfus projeksiyonunu da göz önünde bulundurarak yeni su kaynakları için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Yeniköy...

2050 yılına kadar su sıkıntısı yok

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne alınması ile birlikte kapanacak olan Yerkesik Belediyesi yörenin nüfus projeksiyonunu da göz önünde bulundurarak yeni su kaynakları için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Yeniköy köyünde bulunan su kaynağına sondaj çalışması başladı. 2 sondaj kuyusunda yürütülen çalışmalar 150 metredeki kaynağı ulaşıldığında tamamlanacak.

Beldede şu anda bile su sıkıntısı ve su kesintisinin bulunmadığını belirten Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “ Oldukça eskimiş olan su isale hattımızı tamamen yeniledik. Beldemizde şu an kullanımda olan kaynaklarla bile su sıkıntısı bulunmuyor. Yeni kaynak çalışmalarımızı bitirdiğimizde beldenin 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanmış olacak” dedi.

Muğla Merkeze bağlı Yerkesik Beldesinin 2050 yılına kadar su sıkıntısı bulunmuyor.  Yerkesik Belediyesi tarafından başlatılan yeni su kaynaklarının çıkarılması çalışmaları sürüyor. Bu doğrultuda beldeye yaklaşık 10 km uzaklıktaki Yeniköy köyü sınırları içinde yer alan su kaynağının istimlak çalışmalarının tamamlanmasının ardından sondaj çalışmalarına başlandı. 2 ayrı kuyuda yürütülen kazı çalışmalarında zeminden 50 metre aşağıya kadar inildi. Yapılan araştırma ve etüd çalışmaları sonuçlarına göre ana su kaynağına 150 metrede ulaşılacak. 104 bin TL’ye malolacak sondaj çalışmaları İller Bankası kaynağı ile yapılıyor. Beldenin mevcut su kaynakları bile yeterli haldeyken, beldede herhangi bir su sıkıntısı ve kesintisi yaşanmıyor.  Ayrıca geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar ile de beldenin bütün içme suyu şebekesi yenilenmiş ve şebekenin eski olmasından kaynaklanan su kayıp ve kaçaklarının da önüne geçilmişti.

Göreve geldiklerinden itibaren insan, mali kaynak ve zamanı çok verimli kullandıklarını hatırlatan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, belde belediyesinin kapanacak olmasının çalışma ve hizmetlerini engellemediğini söyledi.

Bütün kaynaklar toplanacak

İnsan yaşamına önem verdiklerini ve insan yaşamı içinde en önemli kaynağın su kaynağı olduğununun altını çizen Demirci, “ Yıllardan beri yapılamayanı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren su kaynaklarımızı da verimli kullanmaya ve yeni kaynaklar yaratmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız doğrultusunda içme suyu isale hattını tamamen yeniledik. Borular eskidiği için büyük ölçülerde su kayıpları yaşanıyordu. Yeni hattın döşenmesinden sonra bu kayıplar tamamen ortadan kalktı.  Biz bununla da yetinmedik. Yapılan araştırmalar sonucu Yeniköy köyümüzde oldukça güçlü bir kaynak bulduk. Kaynağın bulunduğu arazinin istimlak çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalar sırasında Yeniköy Muhtarı başta olmak üzere bizlere yardımcı olan bütün Yeniköy halkına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. “dedi.

40 yıl su sıkıntısı olmayacak

Yeni kaynakların çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bölgede 2050 yılına kadar su sıkıntısının yaşanmayacağını ifade eden Demirci; “ Bütün bu çalışmalarımızı beldemizin nüfus projeksiyonunu göz önünde bulundurarak yaptık.  Bütün su kaynaklarımızı ana depoda toplayacağız.

Sondaj çalışmaları şu an 50 metredeki kaya tabakasında sürüyor. Kaya tabakası geçildikten sonra kazı çalışmaları daha da hızlanacak. Bu yeni kaynak çalışmamızı gerçekleştirirken beldemizin artan nüfusunu göz önünde bulundurarak davrandık ve planlarımız 2045 yılına göre yaptık. Beldemizde 2050 yılına kadar artık su sıkıntımız yok. Halkımıza şimdiden hayırlı olsun. Emeği geçenlere de bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖZEL HABER: Türker ÇERMİK

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.