2 ton kefal dağıtıldı

Muğla'da kış turizmini hareketlendirmek ve turizmi 12 aya yaymak amacıyla Ortaca Belediyesi, Dalyan Tanıtım, DALKO ve MUTSO işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Dalyan Kefal Balığı Festivali’ vatandaşlardan yoğun ilgi...

2 ton kefal dağıtıldı

Muğla'da kış turizmini hareketlendirmek ve turizmi 12 aya yaymak amacıyla Ortaca Belediyesi, Dalyan Tanıtım, DALKO ve MUTSO işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Dalyan Kefal Balığı Festivali’ vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Festivalde 2 ton kefal balığı dağıtıldı.

Muğla’da kış turizmini hareketlendirmek amacıyla Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği (Dalyan Tanıtım), Ortaca Belediyesi, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından 17 Aralık Pazar günü düzenlenen 2’nci Dalyan Kefal Balığı Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Festival kapsamında Dalyan Kanalı ve İztuzu sahilinde kefal balığı avı yarışması yapıldı. Festivale katılan vatandaşlara yaklaşık 2 ton ekmek arası ücretsiz kefal balığı dağıtıldı. Festivalin son bölümünde Grup Zakkum sahneye çıktı.

Festivalde konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, bölge tanıtımlarının sadece devlet ve yerel yönetimlerle değil, sivil toplum örgütleriyle de yapılması gerektiğini anlattı.

“Turizm Sezonunu Uzattık”

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise festival kapsamında kış turizmini hareketlendirmeyi hedeflediklerini anlatarak, şunları söyledi: “Böyle güzel bir etkinlikte sizlerle beraber olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün festivalin 2’ncisini düzenliyoruz. Gerçekten geçen yıla oranla katılımda çok iyi, organizasyonda çok daha kaliteli bir hale gelmiş. Eksiklerimizi görüp bu yıl daha iyi bir organizasyon gerçekleştirmişiz. Kefal balığı Dalyan için önemli bir tarım ürün. Dalyan her zaman turizmi ile anılırken böyle bir tarım ürününe sahip olduğunu çoğu insan bile farkında değil. Bu etkinlikle Dalyan kefal tüm Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtılma şansına sahip olacak. Türkiye’nin en kaliteli kefalini ve en büyük su ürünleri kooperatifinin üretimiyle burada sizlerle buluşturmuş olmak çok önemli. Tabi bu arada işte alternatif turizm kapsamında da burada gördüğünüz gibi binlerce kişi bugün Dalyan’da. Bu etkinlikleri Dalyan’da 6-7 etkinliğe çıkarmış durumdayız. Çünkü bu etkinlikler, hep ölü sezonda normal turizm sezonu dışında yapılan etkinlikler. Bu yüzden bu etkinlikleri çok önemsiyoruz.”

Muğla İstihdamda 5’inci sırayı aldı

Karakuş konuşmasında turizm sektörüne bir teşekkür borçlarının olduğunu anlatarak, “Geçtiğimiz Perşembe Ankara’da yapılan törenle Türkiye’de istihdamda 5’inci sırayı aldık istihdam artışında bu Muğla için çok önemli bir gurur. Bir sürü büyük ilin içinde 1 milyon nüfuslu Muğla’nın istihdam sayısında Muğla’nın 70 binleri geçerek 5’inci olması Türkiye için çok önemli onun içinde bütün turizmcilerimize buradan teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Dalyan Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit ise ikinci kez düzenlenen festivale yoğun ilgi olduğunu anlatarak, etkinlik kapsamında vatandaşlara yaklaşık 2 ton kefal dağıtıldığını ifade etti.

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arif Yalılı, ise festivalin esnafa da ciddi oranda katkı sağladığını söyledi. Kefalin bölgenin en önemli su ürünü olduğuna işaret eden Yalılı, “Dalyan'daki su ürünlerinin yüzde 90’ı kefal. Bölgemizde bu ürünümüzü artık ihracata gönderiyoruz. Günlük 15 bin tona kadar Hatay’dan Mısır ve Suriye’ye kadar gönderebiliyoruz. Biz bu ürünümüzün daha iyi tanıtılıp bilinmesini istiyoruz” diye kaydetti.

Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmada en büyük balığı yakalayan Ömer Ekiz birinci, Ahmet Oklu ikinci, İsa Oklu ise üçüncülüğü paylaştı. Yarışmacıların ödülleri Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, tarafından törenle takdim edildi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.