2 bin 500 yıllık mezar bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde tesadüfen bulunan 2500 yıllık mezar ve mozaik atölyesi şaşırttı.Gümüşlük beldesinde, iki arsada yapılan sondaj çalışmaları sırasında Antik Myndos Kenti'ne ait...

2 bin 500 yıllık mezar bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde tesadüfen bulunan 2500 yıllık mezar ve mozaik atölyesi şaşırttı.

Gümüşlük beldesinde, iki arsada yapılan sondaj çalışmaları sırasında Antik Myndos Kenti'ne ait pitos mezarlarla yaklaşık 2 bin 500 yıllık seramik atölyesi tarihçileri şaşırttı. Gümüşlük Çukurbükü mevkisi ile Kadıkalesi mevkisinde sondaj çalışmaları yapan inşaat işçileri tarafından yerin yaklaşık 3 metre arasında toprağın altında pitos mezarları içerisinde ise kuru kafalar, kemikler ve kaplar içerisinde insan külleri bulundu. Tunç devrine ait olduğu sanılan mezarların ve seramik atölyesi için arkeologlar ise hummalı bir çalışma başlattı. Sualtı Arkeoloji Müzesi çalışanları tahin fışkırdığı bahçeleri koruma altına aldı. Mezarları açmaya başlayan arkeologlar mezar içindeki kafataslarına ulaştı. Yetkililer birçok kalıntı bulduklarını bildirirken, çalışmaların genişletilerek devam edeceği öğrenildi. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ise Gümüşlük'ün her yerinden tarih fışkırdığını belirterek “Gümüşlük’te nereyi kazarsanız bir tarihe rastlarsınız, bulunan bu mezarlar ve seramik atölyesi bunun en büyük örneğidir” dedi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi arkeologlarının denetiminde devam eden kazı çalışmaları genişletildi. Kazı ve kurtarma çalışmalarının en az üç hafta daha süreceği belirtildi. Çıkan eserler müzede koruma altına alındı.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.