18 domuz etkisiz hale getirildi

Dalaman Kayadibi Köyü Muhtarlığının yaban domuzlarının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar vermesi üzerine yapılan başvuru sonrası domuz sürek avı gerçekleştirildi.Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe...

18 domuz etkisiz hale getirildi

Dalaman Kayadibi Köyü Muhtarlığının yaban domuzlarının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar vermesi üzerine yapılan başvuru sonrası domuz sürek avı gerçekleştirildi.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelinin bölgede yaptığı zarar tespiti sonrası tarım alanları ile meyve bahçelerinde yapılan incelemelerde yaban domuzlarının popülasyonlarının arttığı, ekili tarım alanları ile meyve bahçelerindeki hasara neden oldukları tespit edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği rapor sonrası, sayılarında artış görülen yaban domuzlarının sayısının azaltılması amacıyla sürek avı düzenlenmesi için Köyceğiz Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğinden izin alındı. Av öncesi Kayadibi Köyüne avlanma sahası belirlendi.

Dalaman Kayadibi Köyünde Karadere ve Dere mevkilerinde iki gün boyunca 15 avcı ve 25 sürekcinin katılımıyla yaban domuzu sürek avı gerçekleştirildi. Sürek avında toplam 18 adet yaban domuzu etkisiz hale getirildi. Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, “Yaban domuzu kültür bitkilerini yemek, çiğnemek, tarlayı burnuyla sürüp tahrip etmek, sebze ve meyveleri talan etmek suretiyle zarar verir. Çiftçi şikâyetleri, zararlı yoğunluğu, bitki florası incelenerek yabani domuz popülâsyonunun zarar eşiğini geçip geçmediği değerlendirmeye alınır. Bölgemizde yabani domuzlar aşırı şekilde çoğaldı. Tarım alanlarına aşırı şekilde zararlar veriyor. Sürü halinde tarlaya inen domuzlar gelişmiş ya da gelişmekte olan ürünleri talan ediyor” dedi.

Kayadibi Köy Muhtarı Erdal Yorulmaz, son günlerde yaban domuzlarının ekili tarım alanlarına büyük zararlar vermesi üzerine sürek avı yapılması için başvuruda bulunduklarını söyledi. Avcılar ve Atıcılar Derneği Dalaman Şube Başkanı Cemal Dorum ise, Domuz sürek avına bilinçli ve deneyimli avcılar katıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.