“155 HATTI 24 HİZMETİNİZDE”

Muğla Emniyet Müdürlüğü düzenlediği ‘Huzur Toplantısı’nda birimlerin çalışmaları hakkında muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirdi. Şube müdürleri tek tek 2013 yılındaki çalışmalar hakkında bilgi verirken...

“155 HATTI 24 HİZMETİNİZDE”

Muğla Emniyet Müdürlüğü düzenlediği ‘Huzur Toplantısı’nda birimlerin çalışmaları hakkında muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirdi. Şube müdürleri tek tek 2013 yılındaki çalışmalar hakkında bilgi verirken vatandaşların başta facebook, telefon dolandırıcılığı, uyuşturucuyla mücadele olmak üzere her konuda 24 saat boyunca 155 imdat hattını arayabilecekleri belirtildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlene ‘Huzur Toplantısı’nda Asayiş, Çocuk Şube, KOM, Toplum Destekli Polis ve Siber Suçlar Şube Müdürlüklerinin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Muğla Emniyet Müdürü Akbal Başkanlığında yapılan toplantıya, mahalle muhtarları, meslek odası temsilcileri, Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü’nün tüm Şube Müdürleri katıldı.

“FACEBOOK’TA AİLE BİLGİNİZİ VERMEYİN”

Toplantıda Toplum Destekli Polis, Siber Suçlar, Asayiş, Çocuk Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürleri toplantıda sunum yaptı. Sunumda, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verilirken, vatandaşların suç örgütlerine karşı alması gereken tedbirler konusunda bilgi verildi.

Siber Suçlar Şube Müdürü Mustafa Ulusu, günümüz teknolojisinin çok geliştiğini belirterek, özellikle facebook ve internet üzerinden vatandaşlara yönelik tehditlerin arttığını söyledi. Ulusu, “İnternet ortamında en çok facebook aracılığı ile suç işleniyor. Bu suçların başında ise cinsel taciz ile tehdit geliyor. Ayrıca vatandaşlarımızın facebook’ta bulunan iletişim bilgileri arasında bulunan akraba linkine anne kızlık soy isimlerini koymamaları gerekiyor. Bu isim üzerinden dolandırıcılık yapılabiliniyor” diye konuştu.

TELEFON DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT

Asayiş Şube Müdürü Uğur Çaylak ise iki konu üzerinde durdu. Çaylak, telefon dolandırıcılığı ve evden hırsızlık olaylarına değinirken, telefon dolandırıcılığında vatandaşların banka bilgilerine terör örgütü tarafından el konulduğu veya kimlik bilgilerinin yine terör örgütü tarafından ele geçirildiği iddiası ile dolandırıcılık faaliyetinin gerçekleştiğini açıkladı. Telefon dolandırıcılığında kendisini polis, asker, savcı ve hakim olarak tanıtan kişilerin vatandaşlardan hesaplarını güvenli bir hesaba aktarmaları veya kontör isteyerek büyük meblağlar vurgun yapma girişiminde bulundukları açıkladı. Evden hırsızlık konusunda vatandaşları uyaran Asayiş Şube Müdürü Çaylak, bu konuda ekip sayısını arttırdıklarını ve vatandaşların da hırsızlıklara karşı daha tedbirli ve duyarlı olmalarını istedi. Çaylak, 2012 yılında Muğla genelinde Bin 232 evden hırsızlık olayına karşın 2013 yılında bu rakamın Bin 79’a, işyerinden 2012 yılında 608 ve 2013 yılında ise 422 hırsızlık olayı yaşandığını söylerken, hırsızlık olaylarında her gecen gün sayının azaldığını söyledi.

İL GENELİNDE 2013’DE ÖLÜMLÜ KAZA SAYISI DÜŞTÜ

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yunus Kurucan, ana hedeflerinin trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu söyledi. Kurucan, “Muğla il genelinde 2012 yılında 33 ölümlü trafik kazası meydana geldi.  2013 yılında bu rakamın 29’a düştü, bu kazalarda 2012 yılında 37, 2013 yılında ise 35 kişi yaşamını yitirdi” dedi.

“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ÇOK TİTİZİZ”

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar şube Müdürü Ramazan İşgüder, Muğla’nın bir turizm kenti ve öğrenci kenti olması nedeniyle uyuşturucu ile mücadelede etkin bir çalışma içine girdiklerini belirtti. İşgüder, 2013 yılı içinde gerçekleştirilen narkotik operasyonlarda, 181 kilo esrar, 3 bin 622 adet uyuşturucu hap ve 15 bin 539 kök hint keneviri ele geçirildiğini, esrar yapımında ele geçirilen hint keneviri bitkilerinin işlenerek esrara dönüştürülmesi durumunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde okuyan öğrenci nüfusu kadar gencin zehirlenmekten kurtarıldığını açıkladı. KOM Şube Müdürü İşgüder, Mali Suçlar ile ilgili verdiği bilgide, “11’i projeli çalışma olmak üzere düzenlenen operasyonlarımız da 294 şüpheli yakalandı, bu şüphelilerden 90’nı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandılar. Mali suçlar operasyonlarında ise 23 bin 630 TL tutarında sahte banknot, 13 bin 550 sahte ABD doları, 66 sahte araç muayenesi, 25 sahte nüfus cüzdanı ve 11 sahte pasaport vizesi ele geçirildi. Diğer kaçakçılık olaylarında ise toplam 156 olayda 594 şüpheli yakalanırken, bunlardan 114 şüpheli tutuklandı” dedi. İşgüder, suç unsuru olarak da 30 bin 925 kilogram kaçak akaryakıtın ele geçirildiğini belirterek, “10 bin 839 kaçak ve sahte içki, 214 yabancı uyruklu göçmen, göçmen kaçakçılığında kullanılan 12 tekne, 31 bin 503 paket kaçak sigara, 6 bin 819 kilo kaçak et, 886 bin 450 adet makaron, 2 bin 621 litre etil-metil alkol ele geçirildi” dedi. KOM Şube Müdürü, esnaflara uyarıda bulunurken, özellikle sahte 100 TL ve 100 ABD doları konusunda dikkatli olmalarını, son zamanlarda piyasaya çok sayıda sahte para sürme girişimlerinin bulunduğunu da açıkladı.

MUĞLA’DA ASAYİŞ BERKEMAL

Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Emniyetin ilgili birimleri tarafından yapılan sunumlarda Muğla’da hırsızlık, kaza ve diğer asayiş olaylarında önemli oranlarda düşüş yaşandığını belirtti. Akbal, “Vatandaşlarımızdan özellikle hırsızlık, uyuşturucu, çocuk istismarı gibi konularda duyarlılık göstermelerini istiyoruz. Muğla il genelinde müdürlüğümüz ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar ve alınacak tedbirler konusunda bizlerin olduğu kadar vatandaşlarımızın da duyarlılık göstermesini istiyoruz. Polis 155 İmdat telefonu 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.