15 yıldır terörist kurşunu ile yaşıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1997 yılında Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlardan biri olan Çekiç Harekâtında sol bacağına kurşun isabet eden ve vatani görevini Jandarma Komando Er olarak tamamlayan Erol Göl, 15...

15 yıldır terörist kurşunu ile yaşıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1997 yılında Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlardan biri olan Çekiç Harekâtında sol bacağına kurşun isabet eden ve vatani görevini Jandarma Komando Er olarak tamamlayan Erol Göl, 15 yıldır vücudunda taşıdığı terörist kurşununa isyan ediyor. 15 yıldır vücudunda taşımak zorunda kaldığı kurşunu kadar gazilik unvanının verilmemesinin de kendisini yaraladığını söyleyen Göl, psikolojik, sinir ve strese dayalı rahatsızlık yaşaması nedeniyle ilaçlarla ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

Gece 100-150 kişilik bir terörist grubun saldırısı sonrası ağır makineli nişancı olarak görev yaparken 3 saatlik çatışma esnasında bacağına isabet eden kurşunu fark etmeyen Erol Göl, şöyle konuştu: “Terörist grup tarafından roketatar ve el bombaları ile saldırıya uğradık. Sol ayağımda bir yanma hissettim. Sıhhiye iğne yaptıktan sonra çatışmaya devam ettim. O gece 4 arkadaşım şehit düştü, 9 kişi yaralandık. Sabah ağrılarım artınca önce Çukurca’daki hastaneye ardından helikopterle Diyarbakır’a nakledildik. Ayağımda kurşun olduğunu o zaman fark ettim.”

15 yıldır sol bacağında terörist kurşunu ile yaşayan Erol Göl, kurşunun çıkarılması için sağlık kuruluşlarına yaptığı başvuruda bacağının kesilmesi tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öğrendiğini belirterek, “Soğuk havalarda ve uzun süreli yol yürümelerinde ayağımda acı hissediyorum. Acımın dinmesi için kurşunun bacağımdan çıkarılması gerekiyor. Fakat bu defa da uyluk kemiği içinde bulunan kurşunun çıkarılması ile sol bacağımın kesilmesi tehlikesi ile karşı karşıya olduğum söylendi. Terörist kurşununu üzerimde taşımak istemiyorum. Tıp’ın kurşunu çıkarmak için bir çaresinin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Askerlik öncesi çiftçilik yapan Erol Gök, teröristler ile girilen çatışmada yaralanmasının ardından sivil hayatta iş bulmak için 4 yıl iş aramasına rağmen bulamadığını söyledi. Terör mağduru olarak işe giremediğini belirten Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Savunma Bakanlığı’na başvurdum. Beni İş Kur’a yönlendirdiler ve bana uygun iş temini için çalışacaklarını belirten yazı gönderdiler. 14 yıl geçti hâla iş bulamadılar. 2002 yılında Çorum Devlet Hastanesi’ne giderek yüzde 40 iş görmezlik raporu alarak özürlüler kontenjanından yararlanarak kendi imkânlarımla iş bulabildim”

“Ben gazi sayılmayan gaziyim”

Teröristler ile çıkan çatışmada vatani görevini yaparken yaralanan Gök, kendisine gazilik unvanının verilmemesini şöyle eleştirdi: “Devletimin gözünde ben neyim hâla anlamadım. Sivil şehit yasasını çıkaran devlet, bizim gibi vatani görevini yürütürken terör örgütü ile çatışmada yaralananlara gazilik unvanını neden çok görüyor. Ben ve benim gibilere devletimiz neden sahip çıkmıyor. Gazilik verilmesini istiyorum ve tüm sosyal haklardan bizler de faydalanmak istiyoruz. Ben gazi sayılmayan gaziyim. Devlet hastanesinden yüzde 40 sakatlık raporu almama rağmen GATA'dan böyle bir rapor alamıyorum. En çok zoruma giden bacağımdaki kahpe kurşunla hayatımı geçirmeye devam etmek bu benim psikolojimi bozuyor”

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.