13 bin 438 kurban derisi toplandı

Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi'nin Kurban Bayramı süresince 13 bin 438 adet kurban derisi topladığı bildirildi.THK Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, yaptığı açıklamada, Milas ilçesi ve köylerinden Kurban Bayramı'nın...

13 bin 438 kurban derisi toplandı

Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi'nin Kurban Bayramı süresince 13 bin 438 adet kurban derisi topladığı bildirildi.

THK Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, yaptığı açıklamada, Milas ilçesi ve köylerinden Kurban Bayramı'nın birinci gününden itibaren 7 bin 771 adedi koyun, 5 bin 202'si keçi, 465 adet de sığır olmak üzere toplam 13 bin 438 adet kurban derisi teslim aldıklarını belirtti.

4 günlük bayram süresince, geçen yıla oranla toplamda küçük bir oranda düşüş meydana geldiğini ifade eden Demirkol, geçtiğimiz yıl 13 bin 686 kurban derisi toplandığını ancak keçi derisinde bu yıl düşüş olmasına rağmen sığır derisinde iyi oranda bir artış olduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı kurban derisi bağışlarına ilişkin bilgi veren Demirkol; “Sığır derisinin 1 tanesi 7 keçi derisine bedel bağış miktarına sahip. Bu nedenle aslında düşüş yok. Ancak bu yıl fiyatların düşük olması nedeni ile sayı yakın olsada fiyatta bir düşme söz konusu olacak” dedi.

Demirkol, “Şahsım olarak 33 yıldır THK’ya ve Milaslı hemşerilerime hizmet vermeye çalışıyorum. Görev sürem boyunca Milaslıların kurumumuza olan ilgisini asla unutamam” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı süresince THK ve Milas Kaymakamlığının eşgüdümüyle İl Özel İdaresi, Milas Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleriyle Türkiye Kömür İşletmeleri’nden temin edilen 9 araç, ilçe merkezi, belde ve köylerde 4 günlük bayram süresince toplama görevi yaptı. Bağışlardan toplanan deriler, Milas Belediyesi Mezbahası’nda toplanarak, ihale gününde alıcısıyla buluştu.

Toplanan yardımların yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler Çocuk Kurumu, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı, yüzde 4'ü Türk Kızılayı'na geri kalan yüzde 40'lık bölümü Türk Hava Kurumu'na veriliyor.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.