1. Kadın Buluşması gerçekleşiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde çalışan bir grup kadın, Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi kapsamında, “Kamusal ve Özel Alanda Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı bir çalışma grubu oluşturdu. Bu çalışma...

1. Kadın Buluşması gerçekleşiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde çalışan bir grup kadın, Menteşe Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi kapsamında, “Kamusal ve Özel Alanda Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı bir çalışma grubu oluşturdu. Bu çalışma grubu, ilk faaliyet olarak Muğla’daki tüm kadınları bir araya getirecek olan “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, I.Büyük Kadın Buluşması”nı gerçekleştirmeyi planladı.. Bu büyük buluşmanın hedefi, İldeki kadınların kadın sorunları konusunda farkındalıklarını artırarak bu alanda yapılacak olan bilimsel ve uygulamalı çalışmalara zemin hazırlamak. Büyük buluşmaya, İldeki kadın örgütlerinin temsilcileri, çeşitli devlet kurumları, parti ve sendikaların kadın kolları temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinden kadınlar da katılacak. Panelin sonunda dinleyici kadınlar da söz alarak kadın sorunlarının çözümüne yaklaşımları ve bu çalışmalara ne şekilde katkı sağlayacakları konusunda görüşlerini açıklama imkânı bulacaklar.

15 Nisan 2015 Çarşamba günü (yarın) saat 14.00’de MSKÜ Kötekli Kampüsü AKM A Salonunda başlayacak olan panelin yöneticiliğini Nurten Gürkan yaparken konuşmacı olarak Prof. Dr. Pervin Çapan (Çalışma Hayatı İçinde Psikolojik Taciz: Mobbing, Yrd. Doç. Dr. Gözde Özdikmenli Demir  (Aile İçinde Şiddet), Yrd. Doç. Dr. Nilgün Dalkesen (Toplumumuzda Kadın ve Erkek Rollerinin Belirleyicisi Olan Söylemlere Tarihsel Perspektiften Bakış) ve Yrd. Doç. Dr. Ayalp Talun İnce (Kadın Liderliği) katılacaklar.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.