Siz ne güzel insanlarsınız

Doğal afetler başta olmak üzere her zaman insan, hayvan ayırt etmeden her canlının imdadına koşan AKUT ekipleri bu kez uçurumda mahsur kalan hamile bir keçiyi kendi canları pahasına kurtardılar.Marmaris ilçesinde 3 gün boyunca...

Siz ne güzel insanlarsınız

Doğal afetler başta olmak üzere her zaman insan, hayvan ayırt etmeden her canlının imdadına koşan AKUT ekipleri bu kez uçurumda mahsur kalan hamile bir keçiyi kendi canları pahasına kurtardılar.

Marmaris ilçesinde 3 gün boyunca kayalıklarda mahsur kalan hamile keçi AKUT ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye , ilçeye 30 kilometre mesafedeki Bayır mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Necat Aslan , hamile keçilerinden birinin eksik olduğunu fark edip dağlık bölgede aramaya çıktı. Keçinin 200 metre yükseklikteki kayalarda mahsur kaldığını tespit eden çiftçi, Akut, ekiplerine haber verdi. 6 kişilik Akut ekibi kurtarma operasyonu için hazırlık yaparak bölgeye hareket etti. Ekip,200 metrelik kayalıklara çıkarak, keçilerin mahsur kaldığı bölgeye ulaştı. Halatlar yardımıyla kurulan istasyon ile yaklaşık 20 metrelik uçuruma inen Akut ekibi, keçinin bulunduğu yere inerken hayvanı filenin içine koyarak aşağı indirmeyi başardı. Üç gündür kayalıklarda aç ve susuz şekilde bitkin halde bulunan hamile keçi sahibine teslim edildi.

Akut ekibine teşekkür eden keçi sahibi Necat Aslan, “Keçim her yıl üçüz doğuruyordu. Sürüde en verim aldığım keçilerimden biriydi. Kaybolunca çok üzülmüştüm.Akut ekipleri sayesinde hayvanıma geri kavuştum” diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.