ŞEKERE ELVEDA..

Şeker, şeker pancarının ezilip, suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilen kristallerden meydana gelir. Şekerin %99.9’u sakkarozdan oluşur. 1 gramı 4 kkaldir ve başka bir besin değeri yoktur. Besin sanayisinde enerji verici, tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.

Günümüzde yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen şeker, içeceklerde, tatlılarda, reçel, marmelat ve şekerleme yapımında kullanılmaktadır. Bu tip tatlı yiyecekler yüksek kaloriye sahiptir. Yapılan çalışmalarda şeker içeriği yüksek besinlerin uzun süre fazla miktarda tüketildiklerinde obezite ve diyabet, kalp-damar, hipertansiyon, karaciğer yağlanması gibi hastalıkları da beraberinde getirdiği görülmüştür.

Şeker tüketiminizi azaltarak günlük aldığınız kaloriyi azaltabilir, daha fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Böylece birçok hastalığa karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz. Şeker tüketiminizi azaltmak için,

  • Meyve tüketiminizi arttırabilirsiniz. Meyve şekeri olarak bilinen fruktoz, liflere bağlı olarak bulunduğu için saf şeker gibi kan şekerini aniden yükseltmez. Ayrıca daha doğal, daha sağlıklıdır.
  • Özellikle çayı şekerli olarak tüketenler için artık şekeri bırakmanın vakti geldi J Çayınızın yanında tüketeceğiniz bir avuç kadar kuru üzüm, şekerin o tatlı tadının yerini tutabilir. Posa içeriği ile de bağırsaklarınızın çalışmasını arttırır. Bunun yanında çayınızın içine birkaç damla limon suyu ilave ederek tüketmeniz de şeker kullanma isteğinizi azaltabilir.
  • Şerbetli tatlılar yerine meyveli, sütlü tatlıları, çikolatada kakao içeriği yüksek olanları tercih etmeniz şeker kullanma alışkanlığınızı bırakmanızda yardımcı olacaktır. (en az %70 kakaolu)
  • Tatlılarınıza eklediğiniz şekeri azaltın, böylece daha hafif bir tatlı elde edebilirsiniz.

Sadece şekeri azaltarak zayıflamayı başaran birçok danışanım oldu. Peki siz neden onlardan biri olmayasanız? Gelin birlikte şekeri bırakalım.

Sağlıkla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.