Zülfü Livaneli sevgisi saz çaldırttı

Bodrum ilçesine tatile gelen İsveçli Anders Karlenström, dinlediği Zülfü Livaneli’nin şarkısından etkilenerek saz çalmaya başladı. Bodrum’da ailesi ile birlikte tatil yapan 53 yaşındaki Anders Karlenström, Zülfü Livaneli’nin...

Zülfü Livaneli sevgisi saz çaldırttı

Bodrum ilçesine tatile gelen İsveçli Anders Karlenström, dinlediği Zülfü Livaneli’nin şarkısından etkilenerek saz çalmaya başladı. Bodrum’da ailesi ile birlikte tatil yapan 53 yaşındaki Anders Karlenström, Zülfü Livaneli’nin “Güneş Topla Benim İçin” isimli şarkısından etkilenerek 300 TL’ye saz satın aldı. Aldığı sazı 5 saatte çalmayı öğrenen İsveçli turist, görenleri hayrete düşürdü. Sazını bir an olsun yanından ayırmayan Karlenström, Zülfü Livaneli şarkısını ağız flütü kullanarak da çalıyor. 

Türkiye’ye 5. kez geldiğini belirten Anders Karlenström, “Bir gün radyoda Zülfü Livaneli’nin ‘Güneş Topla Benim İçin’ şarkısını dinledim. Ve şarkıyı kimin söylediğini sordum ve Zülfü Livaneli olduğunu öğrendim. Daha sonra Zülfü Livaneli’nin albümünü satın aldım. Şarkılarda çalan enstrümanın saz olduğunu öğrendim ve 300 TL’ye saz satın aldım. 5 saat uğraştıktan sonra sazı çalmaya başladım” dedi.

Üzerinde Metallıca yazan bir tişört giyen Karlenström’ün koyu bir metal müzik hayranı olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.