Zübeyde Hanım Avrupa yolunda

Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen 3 Erasmus projesi kapsamında, 2 yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürütmek için Avrupa’daki meslektaşları...

Zübeyde Hanım Avrupa yolunda

Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen 3 Erasmus projesi kapsamında, 2 yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürütmek için Avrupa’daki meslektaşları ve öğrencilerle buluşacak.

Sinem Karakaya

Geçtiğimiz sene Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği içerisinde Erasmus projesi yürüten Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu sene de 3 Erasmus projesini kabul ettirdi. 2016 yılından bu yana yürüttüğü Erasmus projeleriyle, proje okulu olarak öne çıkan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yılda kabul edilen 3 yeni proje ile Avrupa yolunda olacak.

Zübeyde Hanım MTAL öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen 3 Erasmus projesi kapsamında, 2 yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürütmek için Avrupa’daki meslektaşları ve öğrencilerle buluşacak.

HERKES DOĞA İÇİN, DOĞA HERKES İÇİN

Hırvatistan'da en yüksek hibeyi alan 1. proje ve en yüksek puan alan 2. proje olarak kabul edilen “All For Nature, Nature For All” ( HERKES DOĞA İÇİN, DOĞA HERKES İÇİN) projesi, 6 ülkenin ortaklığı (Türkiye, Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan, Hollanda ve İsveç) üzerine kuruldu.

Proje, çağın önemli problemlerinden biri olan çevre sorunları (çevre/su/hava kirliliği, küresel ısınma, geri dönüşüm vb.) konularına dayanıyor.

Proje kapsamında 33.976 avro hibe alan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden en az 25 öğrenci ve 10 öğretmen 2 yıl boyunca 5 farklı AB ülkesinde (Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan, Hollanda ve İsveç ) yapılacak birer haftalık çevre temalı etkinliklere katılacak. Aynı zamanda okul, ortak ülkelerden gelecek 25 öğrenci ve 10 öğretmene bir hafta ev sahipliği yapacak.

ÇOK KÜLTÜRLÜ AVRUPA'DA KAYNAŞMA ZAMANI

“Bullyıng Rudeness Exploıts Agaınst Kıds - Tıme For Inclusıon In Multıcultural Europe” (Zorbalık Çocukları Sömürüyor- Çok Kültürlü Avrupa'da Kaynaşma Zamanı) adlı ikinci Erasmus+ projesi, İtalya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje, Türkiye, İtalya, İspanya, Estonya ve Romanya olmak üzere 6 ülkenin ortaklığı üzerine kurulurken, proje, okullarda yaşanan “Okula devam etmede motivasyon eksikliği” ve “Öğrenciler arasındaki çatışma” olmak üzere iki temel sorunu ele alıyor.

Proje kapsamında 28.946 avro hibe alan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden en az 20 öğrenci ve 8 öğretmen 2 yıl boyunca 4 farklı AB ülkesinde (İtalya, İspanya, Estonya ve Romanya) yapılacak etkinliklere katılacak. Okul, ortak ülkelerden gelecek 20 öğrenci ve 8 öğretmene bir hafta ev sahipliği yapacak.

AVRUPA ÖĞRENCİLERİ SORUMLU, AKILLI VE FAYDALI

“European Students- Responsıble, Motıvated, Emotıonally, Intellıgent And Useful” (Avrupa Öğrencileri - Sorumlu, Motivasyonlu, Duygusal, Akıllı Ve Faydalı) adlı üçüncü Erasmus+ projesi ise, Romanya Ulusal Ajansından hibe almaya hak kazandı.

Okulu erken terk, devamsızlığı azaltma, dezavantajlarla mücadele etme ve sosyal kaynaşma konularına odaklanan proje Türkiye, Romanya, İspanya ve İtalya ortaklığı üzerine kuruldu.

Proje kapsamında 26.048 avro hibe alan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden en az 15 öğrenci ve 9 öğretmen 2 yıl boyunca 3 farklı AB ülkesinde (İtalya, İspanya ve Romanya) yapılacak etkinliklere katılacak.  Öte yandan okul, ortak ülkelerden gelecek 15 öğrenci ve 9 öğretmene bir hafta ev sahipliği yapacak.

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.