Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplandı

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, oy birliği ile alınan kararları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na göndererek yardım talebinde bulunma kararı aldı.İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Baştuğ Başkanlığında;...

Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu toplandı

Muğla Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, oy birliği ile alınan kararları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na göndererek yardım talebinde bulunma kararı aldı.

İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Baştuğ Başkanlığında; Başkan Yardımcısı Şenyüz Buğday, Koordinasyon Sekreteri Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü; Üyeler İsmail Atıcı, Kenan Karayiğit, Ünatın Barın, Şaban Ali Çetin ve Hamza Akaya yapılan toplantıda yer aldı.

Ortaca Ziraat Odası Başkanlığı’nda yapılan toplantı ve alınan kararlar hakkında açıklama yapan İl Koordinasyon Sekreteri ve Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü; “ Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Ortaca Ziraat Odası Başkanlığı’nda toplanıp, alınan kararlar ise; Gübre mazot girdi maliyetlerinin düşürülmesi için ÖTV VE KDV vergilerinin alınmadan verilmesi ve mazot gübre desteklerinin yüzde 30 arttırılmasıdır. Sertifikalı fidan dikimi ve yem bitkileri desteklemesinde uygulanan en az 10 dekar şartının kaldırılması. Kilo bazında buğday ve pamuğa verilen desteklerin yaş meyve ve sebzeye de verilmesi. Seralarda kullanılan elektrik fiyatlarının ticariden çıkartılarak sulama ücreti olarak alınması. Yeni çıkan hal yasasında komisyonculara uygulanan kanunun aynı şekilde ihracatçıya da uygulanarak ürünün aldığı yerdeki hallerde teminat verme işleminin uygulanması. Bölgemizde bulunan sulama kanallarının DSİ tarafından proje içine alınarak bir an önce hayata geçirilmesidir. Yaş meyve sebze de daha önce defalarca yazılmasına rağmen erken kesimin önlenmesi için kanunun çıkarılması. Özel bankalardaki çiftçi borçlarının Devlet eliyle yapılandırılarak ödenebilir hale getirilmesi. Tüm ürünlerin ihracatlarının önündeki probleminin hükümet tarafından acil olarak gündeme alınıp, giderilmesi istendi. SGK tarafından gönderilen listelerin iyice incelenip kaydı güncel olanlardan tekrar liste istenmemesi.Ziraat Bankasının vermiş olduğu zirai kredilerin limitlerinin yükseltilmesi, tarımsal işletme kredilerinin vade sürelerinin iki yıla çıkarılmasının sağlanması, arazi edinme kredilerinin tek gündeme alınarak çıkartılmasının sağlanması. Belediyeler imar planını yaparken tarım arazilerini dikkate alarak tarım arazilerinin imar içine alınmamasına özen gösterilmesine; İlimizde Tarım İl Müdürlükleri tarafından üretim planlaması, bölgeye uygun bir şekilde uygulanmasını. Ercimisil kiralarının Ziraat Odalarından alınan birim fiyatlarının dikkate alınarak değerlendirilmesi.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerince verilen tüm evraklardan çiftçilerimizden alınan ücretin alınmaması. DSİ'nin 167 sayılı Kanunun maddeleri gereğince su temini maksadıyla 10 metreden derin sondaj kuyuları ile her türlü galeri ve tüneller için sayaç bağlama zorunluluğunun kaldırılması. Yeni SGK yasa düzenlemesinde sigortalıların yaş bekleme olayı ortadan kalkmış olup Tarım Bağkurlulara uygulanmamaktadır bunun düzeltilmesi. Tarım İl Müdürlüğünde toprak tahlil laboratuarının yapılması. İlaç Bayiliği olan Odalarımızda reçete yazmak için ikinci Ziraat Mühendisinin istihdam etmelerinin önlenmesi için çalışan Ziraat Mühendisinin reçete yazma yetkisinin uzatılması. İl koordinasyon kurulu olarak ilimiz Ziraat Odaları üyelik için gerekli olan giriş ücreti ve yıllık aidat 2 bin TL. olmak üzere ilk etapta ödenecek olan 5 bin TL. üyelik ücreti fazla olduğundan ulusal süt konseyine katılmaktan vazgeçilmiştir” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.