Ziller sinema için çaldı

Yaklaşık bir ay önce Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu’nun Ula’da açtığı Sinema Atölyesi’ndeki eğitimlere büyük bir katılım olurken, eğitimler önümüzdeki günlerde sona erecek. Birbirinden önemli yapımcı, rejisör ve...

Ziller sinema için çaldı

Yaklaşık bir ay önce Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu’nun Ula’da açtığı Sinema Atölyesi’ndeki eğitimlere büyük bir katılım olurken, eğitimler önümüzdeki günlerde sona erecek. Birbirinden önemli yapımcı, rejisör ve sanatçıların konuşmacı olarak katıldığı derslerin zili hep sinema için çaldı.

Dondurmam Gaymak ve Entel Köy Efe Köye Karşı filmleri ile izlenme rekorları kıran ve sinemaya farklı bir soluk ve bakış açısı getiren Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu’nun doğup büyüdüğü yer olan Ula’da açtığı Sinema Atölye’sinde bütün ders zilleri sinema için çaldı.

Yaklaşık 2 süren eğitimlere yoğun bir kursiyer katılımı olurken, Yaşar Üniversitesi Radyo, TV, Sinema Bölümü öğrencileri de sürekli olarak verilen dersleri görüntülediler. Atölye çalışmalarında kursiyerlere Türk ve Dünya sinema tarihi, oyunculuk tekniği, senaryo yazımı, ışık ve kamera teknikleri ve yaratıcı drama uygulamaları gibi konu başlıklarında eğitimler verildi.

Her hafta birbirinden önemli ve ünlü sanatçı, yapımcıların  verdiği eğitimler sonucu kursiyerlere Yüksel Aksu’nun yaz sezonunda çekeceği filmde rol verilecek. Kursiyerler, teorik derslerde kazandıkları bilgileri doğrudan sinema setinde uygulama imkânına kavuşacak. Ve filmin yapım sürecinde yer alacaklar.

İlk ders silini Yüksel Aksu’nun kendisinin çaldığı Sinema Atölyesi derslerine Ünlü Yönetmen Şerif Gönen, Muğlalı Sanatçı Tolga Çandar, Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Prof. Dr. Lale Kabadayı, Araştırma Görevlisi Ceyda Cura, Mazlum çimen, İlyas İlbey, Nejat İşler, Gülden Çakır, Aytaç Arman gibi daha bir çok ünlünün konuşmacı olarak katıldığı Sinema Atölyesi’nde Yüksel Aksu kendisi de ders verdi.

Sinema Atölyesi’ne Ula Kaymakamlığı himayesinde, Ula Esnaf Odası ve Ula Halk Eğitim Merkezi yürütücülüğünde Ula Belediyesi, Dokuz Eylül ve Yaşar Üniversiteleri desteği ile Film Yönetmenleri Derneği, Senaryo Yazarları Derneği, Oyuncular Sendikası, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği katkı verdi.

Atölye sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Programdan elde edilecek gelir ise, ilçede eğitim gören öğrencilerin için bursu için kullanılacak.

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.