Zihin Haritaları çıkarılıyor

Unutmayan Beyinler Projesi’nde pilot okul olarak seçilen Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu velilerine ve öğrencilerine Zihin Haritaları konulu eğitim paneli verildi.Bitez Gülümser-Mehmet Danacı Ortaokulu ve Okul Aile Birliği’nin...

Zihin Haritaları çıkarılıyor

Unutmayan Beyinler Projesi’nde pilot okul olarak seçilen Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu velilerine ve öğrencilerine Zihin Haritaları konulu eğitim paneli verildi.

Bitez Gülümser-Mehmet Danacı Ortaokulu ve Okul Aile Birliği’nin organize ettiği “Unutmayan Beyinler“ sloganıyla öğrenci ve velilerine eğitim koçu Aykut Açkalmaz tarafından eğitim çalışması düzenlendi. Oasis Nurol Kültür Merkezi salonunda düzenlenen eğitim paneline Bodrum İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Ulugün, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı. Okulda uygulamayı gerçekleştiren Aykut Açkalmaz’ın, 4. ve 6. sınıflarda başlattığı örnek çalışma birer saat sürdü. Açkalmaz eğitiminde, “Zihin Haritaları“ tekniğinin uygulanabilirliğinin öğrenci başarısını % 80 arttırdığını açıkladı. “Zihin Haritaları“ tekniği öğrencilerin oldukça dikkatini çekmiş ve uygulama aşamasının kendilerine daha uygun olduğu gözlendi.

Oasis Nurol Merkezinde Bitez Gülümser-Mehmet Danacı Ortaokulu öğrencilerine, velilerine, öğretmenlerine sunumu gerçekleştiren Aykut Açkalmaz “Zihin Haritaları” tekniği ile unutmayan beyinlere nasıl sahip olunacağını, müfredatta 4 ders saati tutan konunun 25 dakikada etkili ve kalıcı bir öğrenme ile sonuçlanacağını öğrencilerle örnek çalışma yaparak gerçekleştirdi. Katılımının yüksek olduğu eğitici sunum sonunda öAykut Açkalmaz öğrenci vi velilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Okul Müdürü Devrim Karakuş “Pilot Okul” olarak başarılara ve ilklere imza atan okulumuz mevcut müfredatı daha kalıcı öğrenmeye dönüştürecek ve yarımada da bu tekniği ilk uygulayacak okul olarak örnek teşkil edilecek. Öğrencilerimizin başarılarının kalıcı ve sürdürülebilir olduklarını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. ‘Elde edeceklerimiz hayal ettiklerimiz kadardır’ sözüyle herkese teşekkür ediyorum. Eğitici panel sonunda eğitim koçu Aykut Açkalmaz’a Okul Müdürü Devrim Karakuş tarafından plaket verildi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.