Zeytinyağı Tadım Eğitimleri Başlıyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş ile birlikte yürüttüğü çalışma sonrasında bir proje geliştirerek Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’na sundu. GEKA’nın projeye destek...

Zeytinyağı Tadım Eğitimleri Başlıyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş ile birlikte yürüttüğü çalışma sonrasında bir proje geliştirerek Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’na sundu. GEKA’nın projeye destek vermesinin ardından çalışmaları hızlandıran MUTSO ekibi Muğla’da 8 gün sürecek ‘Zeytinyağı Tadım Eğitimi’ verecek.

Protokol İmzalandı

GEKA’nın projeyi kabul etmesinin ardından MUTSO ile GEKA arasında bir protokol imzalandı. 1 Ekim Çarşamba günü MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile GEKA Muğla Yatırım Destek Ofisi Uzmanı M. Yasin Kartal arasında imzalanan protokolün ardından 13-20 Ekim tarihleri arasında 8 gün sürecek olan eğitimler için çalışmalara hız verildi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ile Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş 2 Ekim Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyerek konu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yardımcısı Ercan, eğitimler hakkında bilgi verdi. Ercan: “GEKA 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Odamızın ‘Zeytinyağı Duyusal Tadım Eğitimi’ proje adı ile yapmış olduğu başvuru onaylanmış ve destek almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında eğitimler MUTSO Koordinatörlüğünde 13-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. MUTSO Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan 8 eğitimin her birine 25-30 kişi arası bir katılım uygun görülmüş ve toplamda 200 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.” ifadelerine yer verdi. Mustafa Ercan’ın konuşmasının ardından projenin ana fikrini açıklamak için söz alan Atilla Totoş: “Bu projede amacımız, Muğla’nın en önemli tarım ürünlerinden olan zeytin ve zeytin yağı hususunda farkındalık yaratmaktır. Zeytinyağının üretimi ve tüketimindeki püf noktalara dikkatleri çekmek istiyoruz. Zeytinyağı tadımında uzman kişilerin vereceği eğitimler ile Muğla’da üretilen zeytinyağını daha kaliteli hale getirmek için katılımcılar bilinçlendirilecektir. Sonuç olarak uzun vadede üreticiler daha kaliteli zeytinyağı üretecek ve Muğla ili zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda markalaşacaktır.” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.